Iohannis a acceptat invitația de a merge în Regatul Arabiei Saudite. Ce spune președintele


Ultimul update: Miercuri 12 Februarie 2020 15:52
Data publicarii: Miercuri 12 Februarie 2020 15:49
Categorie: Stiri actuale
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, ministrul de stat Adel bin Ahmed Al-Jubeir a reiterat invitaţia adresată preşedintelui României de către Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud de a efectua o vizită la Riad, invitaţie care a fost acceptată.

Iohannis a apreciat, în cadrul întâlnirii, relaţiile bune existente între cele două ţări, în contextul în care, în acest an, se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Regatul Arabiei Saudite, transmite Agerpres.

"Preşedintele României a subliniat că există un potenţial important de consolidare a acestora, atât la nivel politic, cât şi economic", arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, cei doi oficiali au punctat necesitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale atât în domeniul economic, cât şi în alte domenii de interes reciproc, precum infrastructură, agricultură, IT, energii regenerabile, turism, apărare şi securitate.

De asemenea, preşedintele Iohannis a salutat decizia autorităţilor de la Riad de a emite vize turistice pentru cetăţenii străini, inclusiv pentru cei români.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite l-a felicitat pe preşedintele Iohannis pentru realegerea în funcţie şi a apreciat poziţia României în dosare importante de pe agenda internaţională, precum Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Siria, Yemen, subliniind similitudinea poziţiilor celor două state cu privire la aceste subiecte.

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite efectuează miercuri şi joi o vizită în România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO