"Ingerul l-a strigat". Fanus Neagu a fost condus pe ultimul drum

Ultima actualizare: 15-08-2012 10:36

Mii de flori au insotit sicriul in care se odineste deja pentru vesnicie Fanus Neagu. Dupa ce "ingerul l-a strigat", "unul dintre frumosii nebuni ai marilor orase" isi va trage sufletul intr-o companie selecta, cea a oamenilor de litere asemeni lui.

Tocmai de aceea, astazi la cimitirul Bellu l-au condus cu privirea sute de cititori care i-au multumit pentru romanele minunate pe care ni le-a daruit.

O mare de flori si mai putine lacrimi, exact asa cum si-a dorit scriitorul si a notat resemnat pe patul de suferinta. Alaturi de catafalc au asezat buchete, cu seninatatea varstei, elevii scolii "Fanus Neagu" sositi din Braila. Cei care au avut privilegiul sa-i fie alaturi spun ca nu vor sa puna deoparte noianul de amintiri.

"Era un impatimit al cautarilor dintre cuvinte. Fereasca Dumnezeu sa nu pui o virgula unde trebuie. Fanus citea enorm, o carte, doua carti pe zi. Tin minte ca mergeam la el si ca langa pat erau zeci de carti. Era un om care se hranea din citit, din lecturi", spune regizorul Ioan Carmazan.

Sergiu Nicolaescu, Ioan Carmazan, Gelu Voican Voiculescu si actrita Maia Morgenstern si-au luat ramas bun in capela.

Dupa slujba, sicriul a fost depus pe Aleea Academicienilor din cimitiul Bellu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO