Infotrafic: Trafic reluat pe A2, drumuri naționale cu circulație îngreunată de inundații

a2

Circulaţia rutieră este îngreunată, luni dimineaţă, din cauza inundării şoselei, pe DN 12B, în judeţul Bacău, pe DN 10 Buzău - Braşov şi pe DN 64, în Vâlcea, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia a fost reluată în condiţii normale (carosabil la negru) luni dimineaţă, de la ora 05.00. Autostrada A2 a fost închisă duminică după-amiază, între Bucureşti şi Feteşti, din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, iar traficul a fost redeschis de la ora 23.00, circulându-se controlat, sub supravegherea Poliţiei Rutiere şi a reprezentanţilor CNAIR.

Luni dimineaţă, circulaţia rutieră este îngreunată din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile pe trei drumuri naţionale.

Astfel, în Bacău, DN 12B, laieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 de metri, din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir.

În judeţul Buzău, pe DN 10 Buzău - Braşov, la kilometrul 26+800 de metri (localitatea Măgura), din cauza surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă îngreunat, pe un fir alternativ, pentru semnalizare existând indicatoare şi balize, iar în judeţul Vâlcea, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134, s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

Citește și
ploaie inghetata
Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna

De asemenea, sunt închise 11 drumuri judeţene din Alba, Braşov, Covasna, Galaţi, Harghita, Vaslui şi Vrancea.

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile:

- Judeţul Bacău - DN 12B, la ieşirea din localitatea Târgu Ocna către Slănic Moldova, este afectat pe o lungime de 50 m, din cauza fisurilor majore de pe partea carosabilă (diferenţă de nivel de 20-25 cm), în urma infiltrării apei. Circulaţia se realizează alternativ, pe un singur fir;

- Judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, la kilometrul 26+800 de metri (localitatea Măgura), din pricina surpării suprafeţei carosabile în urma unei alunecări de teren, se circulă îngreunat, pe un fir alternativ, pentru semnalizare existând indicatoare şi balize;

- Judeţul Vâlcea - pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, la kilometrul 134, s-a produs o alunecare de teren, iar circulaţia se desfăşoară alternativ, pe un sens.

Drumuri județene:

- Judeţul Alba:

- DJ 142L este închis circulației rutiere între loc. Mihalț și Zărieș, din cauza acumulării apei pe carosabil. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare;

- Judeţul Braşov:

- DJ 104K este închis circulației rutiere între loc. Comăna de Jos și Crihalma, din cauza afectării structurii de rezistență a podului ce face legătura între cele două sate;

- DJ 103E este restricționat circulației rutiere între loc. Măieruș și Arini, din cauza unui cap de pod afectat (se poate circula numai cu autovehicule cu garda la sol înaltă);

- DJ 131E este restricționat circulației rutiere între localitățile Făgăraș și Șona (se poate circula numai cu autovehicule de teren);

- DJ 104J este restricționat circulației rutiere între localitățile Șona și Hălmeag (se poate circula numai cu autovehicule de teren).

- Judeţul Covasna:

- pe DJ 131 între loc. Baraolt şi Căpeni, circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir alternativ, din cauza surpării asfaltului pe o suprafață de 10 m;

- DJ 131B este închis în zona podului ce leagă localitățile Augustin de Racoșul de Sus, carosabilul fiind afectat pe o lungime de 1,5 km. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare.

- Judeţul Galaţi:

- DJ 251G este închis între localitățile Valea Mărului și Măcișeni din cauza unui podeț care s-a rupt. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare.

- Judeţul Harghita:

- DJ 131 este surpat pe aproximativ 10 metri liniari în loc. Ocland. Se circulă alternativ, pe un singur fir.

- Judeţul Vaslui:

- DJ 244E este închis circulației rutiere pe raza loc. Gugești, din cauza apei de pe carosabil. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare.

- Judeţul Vrancea:

- DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia, carosabilul fiind surpat pe aproximativ 40 m. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare.

 

Citește și...
Freezing rain a pus stăpânire pe toată țara. La noapte, situația se va înrăutăți
Freezing rain a pus stăpânire pe toată țara. La noapte, situația se va înrăutăți

Frigul şi ploaia îngheţată sau freezing rain au pus stăpânire pe capitală şi 13 judeţe. Fenomenul a creat o pojghiţă periculoasă pe şosele, arbori, maşini şi case.

Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna
Ploaia înghețată a provocat haos în zeci de județe. Vremea rămâne rece toată săptămâna

Un fenomen rar a acoperit de gheaţă Capitală şi 14 judeţe: freezing rain, sau ploaia îngheţată a acoperit cu o pojghiţă periculoasă şoselele, arborii, maşinile şi casele oamenilor.

Recomandări
Klaus Iohannis: În acest moment România încă nu îndeplineşte criteriile privind aderarea la Zona Euro
Klaus Iohannis: În acest moment România încă nu îndeplineşte criteriile privind aderarea la Zona Euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în acest moment România nu îndeplineşte, deocamdată, criteriile privind aderarea la zona euro, subliniind că nu este realist ca ţara noastră să fixeze un termen pentru aceasta.

Oficial de la Budapesta: Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă va intra pe teritoriul ungar
Oficial de la Budapesta: Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă va intra pe teritoriul ungar

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe teritoriul ungar, întrucât nu ar exista niciun temei juridic, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

ASF: Poliţele de asigurare emise de Euroins rămân valabile şi după publicarea deciziei de retragere a autorizaţiei
ASF: Poliţele de asigurare emise de Euroins rămân valabile şi după publicarea deciziei de retragere a autorizaţiei

Poliţele de asigurare emise de Euroins România îşi păstrează valabilitatea şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizaţiei societăţii, dacă posesorii lor nu aleg să le denunţe.