Inconstienta turistilor face noi victime la mare. Un tanar de 24 de ani, care urma sa se casatoreasca, s-a inecat la Neptun

Ultima actualizare: 23-07-2016 07:49

In plin sezon estival, cu o mare brazdata de valuri mari si extrem de periculoase, tragediile sunt la ordinea zilei. Un tanar de 24 de ani s-a inecat in zona statiunii Neptun, dupa ce s-a aventurat in larg.

Baiatul a ignorat steagul rosu de pe plaja, care interzicea categoric scaldatul. Unchiul sau a fost salvat in ultimul moment. Trupul tanarului a fost gasit de scafandrii, in larg, dupa ore de cautari. De la inceputul sezonului si pana acum opt oameni au pierit pe litoralul romanesc.

Tanarul de 24 de ani a mers la mare impreuna cu logodnica si cateva rude. Cei doi urmau sa se casatoreasca in scurt timp. Cu totii sunt din Bucuresti si au ales sa faca plaja in dreptul vilei prezidentiale din Neptun.

Desi marea era extrem de furioasa, iar valurile mari nu te indemnau sa intri in apa, tanarul si unchiul sau, un barbat in varsta de 50 de ani, au mers sa faca o baie.

"Copii, ascultati-va parintii, nu faceti cum a facut el! I-am spus ca marea e agitata, dar el, nu, ca vrea sa inoate", spune plangand tatal tanarului.

"A intrat in apa cu unchiul lui si nu s-a mai intors! Nu intru in mare, chiar nu este nevoie sa vad steagul, ma uit doar la valuri", spune un turist.

Nu a durat prea mult si s-au auzit strigatele de ajutor. Barbatul a fost salvat in ultimul moment, dar baiatul nu a mai avut aceasta sansa.

"Am fost acolo, le-am spus unde este, am intrat in apa, l-am vazut de doua ori, dar nu l-am prins, pentru ca l-a luat marea din nou. Curentii sunt puternici, valurile mari", povesteste un localnic.

Dupa ce si-a revenit, unchiul tanarului a refuzat sa mearga la spital. A stat langa logodnica acestuia si, impreuna cu restul familiei, a urmarit disperat operatiunile de cautare. Din pacate, la intoarcerea la mal, scanfandrii aduceau doar vesti rele. Vazusera, pentru un moment, trupul baiatului plutind. Dupa mai multe incercari, au reusit sa-l aduca fara viata la mal.

Cristian Filimon, scafandru ISU Dobrogea: "Am vazut corpul scos de valuri, dar apoi a fost luat din nou si bagat la fund. Curentii sunt foarte puternici chiar si pentru noi scafandrii, turistii sa nu intre in apa este foarte periculos."

In ultimele zile, cinci persoane si-au pierdut viata, pentru ca au ignorat steagurile arborate de salvamari si sfaturile acestora.

Toti turistii care se afla pe litoral ar trebui sa stie care este insemnatatea steagurilor arborate de salvamari.

In cazul in care vedeti un STEAG ROSU CU GALBEN, asta inseamna ca salvamarul este prezent, scaldatul fiind permis.

Atunci cand este ridicat STEAGUL GALBEN, de exemplu ca miercuri, marea este agitata, iar scaldatul este permis doar inotatorilor experimentati.

In momentul in care la foisoarele salvamarilor vedeti STEAGUL ROSU, atunci scaldatul este interzis pericolul de inec fiind extrem de mare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO