Incompetenta si hotia tin inchise spitalele noi din Romania. Ce s-a intamplat cu o maternitate inaugurata in an electoral

×
Codul embed a fost copiat

Institutii sanitare noi construite si nefolosite, echipamente si aparatura de multe milioane de euro acoperite cu folii si praf, pacienti care zac cate doi in pat in spitale ridicate pe vremea lui Cuza.

Sunt situatii revoltatoare pe care le vedeti duminica seara, la "Romania, te iubesc!". Astfel de locuri sunt multe. Cutremurator este faptul ca oamenii mor cu zile, in timp ce incompetenta si hotia unor administratori de spital sau politicieni au facut ca aceste locuri in care s-ar putea salva vieti sa stea inchise.

Cu surle si trambite, in 2012, cu doar o saptamana inainte de alegeri, a fost inaugurata Maternitatea din Buzau. La vremea respectiva era prezentat acest spital ca fiind primul mare spital construit dupa Revolutia din 1989.

Maestru de ceremonii era presedintele Consiliului Judetean de la acea vreme, Victor Mocanu. In imaginile de la inaugurare se vad aparate, paturi si echipamente medicale. Multe erau inchiriate, pentru a da bine in fata camerelor, cu preturi mult umflate. La o saptamana dupa inaugurare, Mocanu a pierdut alegerile. Maternitatea a ramas inchisa si pe fir a intrat DNA-ul. Maternitatea este inchisa si acum, iar echipamentele de la inaugurare nu mai sunt.

Duminica, la "Romania, te iubesc!" ajungem la Victor Mocanu, acum parlamentar in Senatul Romaniei. Spune ca s-a inteles gresit. Ca in 2012 nu a facut o inaugurare.

Citește și
copil bolnav
Tinerii care au invins cancerul s-au intors in spitale pentru a alina suferinta copiilor bolnavi: "Am primit din nou viata"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Victor Mocanu, fost presedinte CJ Buzau: "Nu discutam de o inaugurare, ci de o prezentare a publicului larg."

Imaginile din 2012 spun insa altceva.

Duminica aflati care sunt conditiile in actuala maternitate din Buzau, care sta sa cada si de ce urmasii lui Mocanu n-au reusit sa faca nimic.

Ajungem si la Braila. Aici, din 2011 era gata noua sectie ATI, cu toate dotarile. O situatie incredibila face ca de aproape 5 ani aceasta cladire sa nu poata fi folosita. Nu s-a gasit cineva care sa sparga un perete in subsol si sa faca legatura cu spitalul vechi.

Cat de greu e spargi un perete, aflati duminica.

Tot la Braila, exista si o clinica de cardiologie si una de pediatrie. Cu dotari de ultima generatie. Stau inchise de un an. Si aici povestea s-a blocat tot din cauza unui perete. Cand s-a decis sa uneasca noua cladire cu spitalul, constructorii si-au dat seama ca risca sa darame spitalul vechi.

Cine sunt vinovatii pentru aceste situatii si daca cineva i-a tras la raspundere pana cum, aflati duminica. Si tot la Spitalul Judetean Braila exista si o clinica de chirurgie, cu sase sali de operatie in folie. Nefolosita de luni de zile.

Si asta nu e tot. Situatii incredibile se petrec in spitalul din Braila. Le vedeti duminica. Trist este ca in tot acest timp oamenii mor cu zile.

La Falticeni, de 26 de ani se construieste un spital. Inca nu e gata. Iar pacientii sunt nevoiti sa zaca intr-un spital contruit pe vremea lui Cuza. In saloane cu 12 paturi, de multe ori cate doi in pat, cu pereti care stau sa cada.

In loc sa termine spitalul, acum cativa ani, autoritatile au hotarat sa transforme o parte din el in bloc ANL. Asa ca acum 56 de apartamente si garsoniere au fost amenajate in vechile saloane. In santier, echipamente de milioane stau acoperite de praf, iesite din garantie. Ce se intampla la Falticeni, aflati la "Romania, te iubesc!".

Tot atunci mergem si prin spitalele din Bucuresti. La Spitalul de copii "Victor Gomuiu", cu mare fast, in 2013, s-a pornit contruirea unui nou spital. Acum, lucrarile sunt blocate, iar micutii pacienti, care stau si luni de zile in spital, sunt nevoiti sa stea in saloane fara aer si fara lumina. De ce, aflati duminica.

Si astfel de situatii revoltatoare sunt in multe alte locuri. Le vedeti duminica, la ora 18:00. Atunci aflati si cum a fost posibil sa se ajunga aici si cine sunt vinovatii. Totul, la "Romania, te iubesc!".

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Vicepremierul, despre planul de dezvoltare a Romaniei in urmatorii ani. Cele 2 orase
Vicepremierul, despre planul de dezvoltare a Romaniei in urmatorii ani. Cele 2 orase "premiate" de UE, dar care au dezamagit

In editia din 13 martie a emisiunii “Dupa 20 de ani”, vicepremierul Vasile Dincu vorbeste despre reforma administratiei, problema Arenei Nationale – dar si despre cum putem sa nu mai avem terenuri de fotbal cu copaci in mijloc.

Tinerii care au invins cancerul s-au intors in spitale pentru a alina suferinta copiilor bolnavi:
Tinerii care au invins cancerul s-au intors in spitale pentru a alina suferinta copiilor bolnavi: "Am primit din nou viata"

''Sunt Cristi si am invins cancerul!'' Asa se prezinta un tanar de 20 de ani care marturiseste ca cea mai mare bucurie a vietii lui este acum sa-i ajute pe copiii care sufera de aceasta boala cumplita.

Familia arhitectei Casei Poporului cere daune de 4 MILIOANE de euro. Ministerul Sanatatii, acuzat pentru mizeria din spitale
Familia arhitectei Casei Poporului cere daune de 4 MILIOANE de euro. Ministerul Sanatatii, acuzat pentru mizeria din spitale

Joi a inceput procesul intentat de familia arhitectei Anca Petrescu impotriva medicilor din Timisoara si Bucuresti care au tratat-o, si pe care ii acuza malpraxis.
 

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.