Abia eliberat din penitenciar, unde a ispășit o condamnare pentru viol și tâlhărie, un bărbat din Iași este acuzat de cumnata lui că ar fi violat-o de față cu nepoții lui de patru și șapte ani.

După ce femeia l-a reclamat la poliție, individul a revenit în casa familiei, a bătut-o crunt pe cumnată, a spart geamurile locuinței și a plecat cu televizorul.

Scandalul a șocat comunitatea din Belcești, județul Iași. Bărbatul în vârstă de 36 de ani și-a vizitat mama, căreia i-ar fi adus ceva de mâncare. Ar fi zărit-o în curtea alăturată și pe cumnata lui, care l-ar fi invitat la o cafea. Câteva ore mai târziu a izbucnit scandalul. Femeia l-a acuzat pe cumnat că ar fi violat-o, sub privirile celor doi copii ai ei, de patru și șapte ani. Rudele și vecinii spun că între cei doi frați au existat conflicte, iar acum agresorul s-ar fi răzbunat pe partenera fratelui său mai mare.

Vecină:Conflictul în familie, știți, fiecare are secretul ei. De noaptea minții, pe cuvânt dacă nu, a înnebunit lumea asta, a luat-o razna, câte vezi te strânge în spate. Doamne, doamne, uite că mi s-a făcut pielea de găină pe mine. Îl vedeam, dar foarte rar.

Didina Butnariu, soacra victimei: Ea a trecut cu berea, pe drum, pe aici. La ceva timp l-a chemat pe Liviu, a făcut cafea acolo și au stat amândoi. Eu nu m-am dus acolo, mi-a fost rușine, feciorul meu și nora mea.

Reporter: Credeți că a violat-o sau nu?

Didina Butnariu, soacra victimei:Eu zic că nu a violat-o, că nu a stat mult acolo.

Vecin:Sigur că sunt surprins.

Reporter: Sunt consumatori de alcool amândoi?

Vecin: Ea da, dar el nu.

Reporter: De ce credeți că se ajunge la viol, la bătăi, la certuri?

Vecin: Băutură și neștiință, eu așa zic.

Femeia de 38 de ani a sunat la 112 să-și reclame cumnatul.

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași:Bărbatul ar fi violat o femeie. Ulterior sesizării, acesta ar fi lovit-o pe femeie și l-ar fi amenințat telefonic pe concubinul acesteia. În cursul aceleiași nopți, bărbatul ar fi provocat distrugeri la geamurile locuinței femeii și ar fi sustras un televizor din locuință.

Suspectul a fost arestat preventiv, acuzat de viol, amenințare, distrugere, furt calificat și influențarea declarațiilor. Individul fusese eliberat din pușcărie unde a stat șapte ani, după ce a violat o minoră, vecină cu el.