Procesul lui Vlad Pascu a început cu o amânare. Scandal la Judecătoria Mangalia: „Copilul meu a murit şi tu te prezinți așa?”

×
Codul embed a fost copiat

Vlad Pascu, tânărul care vara trecută, aflat sub influența substanțelor interzise, a intrat cu mașina într-un grup de studenți și a ucis doi dintre ei - rămâne în arest preventiv.

Este decizia magistraților de la Tribunalul Constanța, după ce tânărul a cerut să fie pus în libertate ca să-și continue studiile.

Tot astăzi, magistrații din Mangalia ar fi trebuit să judece și primul termen în procesul în care tânărul este acuzat de ucidere din culpă. Dar audierile au fost amânate pentru că unul dintre avocați participa la un protest.

Următoarea înfăţişare a fost stabilită pentru 14 martie.

Avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, a relatat jurnaliştilor ce s-a întâmplat cu apărătorii lui Vlad Pascu.

Citește și
vlad pascu
Cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, respinsă. Decizia nu este definitivă
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

“După ce am primit amânarea de la ora 9.30 pentru 12.30, se pare că de ultim moment a apărut o cerere prin care unul dintre cei doi avocaţi pe care îi are Vlad Pascu s-a retras din dosar, adică a denunţat mandatul, adică nu mai are contract de asistenţă juridică, iar celălalt avocat a depus o cerere prin care protestează. Ştim foarte bine că sistemul judiciar a fost inundat de greve ale magistraţilor, grefierilor şi inclusiv ale avocaţilor, iar unul dintre colegii noştri care îl apără pe Vlad Pascu a depus cerere la dosar prin care se află în formă de protest şi atunci nu o să fie prezent aici, solicitând termen undeva după 29 februarie. Ne aducem aminte că au fost nişte nemulţumiri, inclusiv din partea avocaţiilor cu privire la sistemul judiciar şi s-a adoptat o hotărâre la nivel de Barou Bucureşti, pe care colegul nostru a îmbrăţişat-o şi a depus cerere că nu se va prezenta”, a declarat Adrian Cuculis.

El a precizat că va solicita schimbarea încadrării juridice în acest dosar.

“Vom lua un nou termen de judecată când se va dezbate cererea pe care noi tot o încercăm de câteva luni de zile, respectiv aceea de schimbare a încădrării juridice a faptei din ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, vătămare corporală şi bineînţeles conducere sub influenţa substanţelor interzise în omor calificat şi tentativă la omor calificat, dacă vom reuşi într-un final să dezbatem această cerere”, a explicat avocatul.

Întrebat dacă este în folosul lui Vlad Pascu această amânare,Adrian Cuculis a răspuns: “Păi este în folosul lui Vlad Pascu pentru că a mai scăpat de încă un termen în care trebuia să se confrunte cu opinia publică, cu cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, cu situaţia de la Constanţa pe care o cunoaşteţi, că cine ştie poate o să-i fie admisă cererea respectivă, că nu ne mai miră absolut nimic. Am văzut multe cazuri din nefericire în ultima perioadă când pentru fapte grave au fost puşi în libertate din arest preventiv în arest la domiciliu şi atunci e sigur că fiecare termen în parte, profită. Dar să nu uităm totuşi că este primul termen de judecată pe fond, după ce a fost trimis în judecată din camera preliminară şi este un drept al fiecărui inculpat de a folosi acest prim termen de judecată pentru organizarea apărării, cum de altfel şi noi astăzi am fi avut de gând să solicităm probatorii extinse, expertize, planşe fotografice cu familiile celor care au pierit acolo”.

Părinții tinerilor morți au răbufnit la instanță

Părinţii tinerilor morţi la 2 Mai au fost nemulţumiţi de faptul că procesul care trebuia să înceapă joi, la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 12.30, dar şi de atitudinea avută de judecătoare.

Ei susţin că aceasta mesteca gumă atunci când a intrat în sală. „Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”, a afirmat tatăl tinerei decedate în tragedie.

Părinţii mai consideră că ce s-a întâmplat joi la primul termen din procesul de la Judecătoria Mangalia este ”o bătaie de joc”.

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că speră ca procesul să se mute la Judecătoria Constanţa.

“Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa.Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc. Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că....(...) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a afirmat bărbatul.

Nemulţumit a fost şi tatăl tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai.

“Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fiu aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă.

Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sendviş. (...) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer.

Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai.

Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai au mers apoi la locul unde s-a produs accidentul rutier şi au aprins lumânări.
Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că şi-ar dori ca părinţii lui Vlad Pascu să simtă durerea pe care o simt şi părinţii care şi-au pierdut copiii în acel eveniment.

“Chiar aş fi vrut să îl văd pe Pascu şi pe părinţii lui. Să simtă şi ei durerea pe care o simţim noi. Avocaţii au încercat o mediere, dar nu ne-am prezentat. Nu mă interesează banii, mă interesează copilul nostru, pentru care până la 21 ani am dat totul şi să vină un nemermic să ne curme viaţa, să ne lase cu durerea asta pentru toată viaţa.

Nu aş vrea să simţiţi ceea ce simt eu niciodată. Nu există zi să nu mergem de trei, patru ori la cimitir, mergem ca la el acasă. Acum aia e casa lui. Dacă nu era fata, noi nu mai eram. Nu mai aveam pentru ce să luptăm în viaţa asta.

Ea nu este bine. Au venit nişte prieteni la ea să stea cu ea, nu au dormit toată noaptea, doar cu gândul la proces. Face terapie de două ori pe săptămână. Ea e mai mică decât Sebi. Face 18 ani”, a declarat tatăl tânărului.

De asemenea, tatăl fetei care a murit în accidentul rutier se teme să nu existe o muşamalizare în acest caz. El a fost întrebat de jurnalişti dacă îi va da în judecată pe poliţiştii care nu l-au oprit pe Vlad Pascu, înainte de producerea accidentului rutier.

“Trebuie să mă consult cu avocatul să văd în ce măsură este posibilă treaba asta. Mi-a luat 15 minute să văd cine a fost de serviciu, de vineri până sâmbătă când s-a întâmplat nenorocirea. (…)

A fost omor, dacă vă uitaţi pe acele imagini…Eu am ştiu de ele. I-am spus avocatului, a mers la Poliţie şi a spus că noi avem înregistrările. Oare ar fi apărut în dosar sau nu? Cred că dispăreau. De ce?

Pentru că se face muşamalizare. Suntem în România, cine are bani, scapă. Cine nu are bani ia şi fă puşcărie. Eu vreau să facă şi ăsta cu bani puşcărie”, a afirmat tatăl fetei decedate în accidentul rutier.

Cine este Vlad Pascu și cum s-a produs accidentul din 19 august 2023

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului.

În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea.

În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă.

De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa.

Totodată, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri.

Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Articol recomandat de sport.ro
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
Citește și...
Mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, prelungit pentru încă 30 de zile. Doi tineri au murit în urma accidentului
Mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, prelungit pentru încă 30 de zile. Doi tineri au murit în urma accidentului

Judecătoria Mangalia a prelungit marţi, cu încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu doi morţi.

 

Cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, respinsă. Decizia nu este definitivă
Cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, respinsă. Decizia nu este definitivă

Cererea lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost respinsă de Judecătoria Mangalia, însă decizia magistraţilor nu este definitivă.

 

Începe procesul lui Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai. Părinții victimelor: „Judecătoarea mesteca gumă. Bătaie de joc”
Începe procesul lui Vlad Pascu, autorul tragediei din 2 Mai. Părinții victimelor: „Judecătoarea mesteca gumă. Bătaie de joc”

Magistraţii Judecătoriei Mangalia au decis să îl menţină în arest preventiv, pentru încă 30 de zile, pe Vlad Pascu, autorul accidentului de vara trecută de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri.  

Recomandări
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa

Agenţiile europene de informaţii şi-au avertizat guvernele că Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul, informează Financial Times.

Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul, nu se poate așa ceva!”
Rupere de nori, grindină și mașini luate de apă, în prima zi de Paște. ”Vai de capul, nu se poate așa ceva!”

În mai multe zone din țară, prima zi de Paște a adus și vreme rea. De la amiază până spre seară - când oamenii plecau acasă, de la grătare sau rude - a fost rupere de nori.  

Surse: Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Președintele zboară cu un avion de lux pe care l-a mai folosit FOTO
Surse: Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA. Președintele zboară cu un avion de lux pe care l-a mai folosit FOTO

Klaus Iohannis a plecat luni într-o vizită în SUA, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație. Președintele a folosit același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud.