Un incendiu de proporții a lăsat 12 familii fără locuințe, în Constanța

Ultima actualizare: 02-12-2021 17:46

Un incendiu devastator a lăsat fără locuințe 12 familii din Constanța.

Din cauza vântului, flăcările s-au extins cu repeziciune și au mistuit totul. Oamenii au ieșit din case cum au apucat, unii dintre ei în pijamale și papuci. O persoană a fost transportată la spital după un atac de panică. Nu se știe încă de la ce a izbucnit incendiul.

Incendiul a izbucnit la 10 și jumătate într-una dintre case. Cum locuințele sunt lipite una de cealaltă focul s-a extins cu repeziciune. Mulți dintre locatari s-au autoevacuat, dar au fost și situații în care a fost necesară intervenția salvatorilor. Medicii de la Ambulanță abia au făcut față solicitărilor venite din partea oamenilor care au suferit atacuri de panică. Un bărbat a ajuns la Spitalul Județean din Constanta inconștient.

În ciuda insistențelor jandarmilor, unii dintre locatari s-au întors în casele cuprinse de flăcări, în speranța că mai pot salva câte ceva, în zadar însă. Vâlvătăile mari au cuprins întreg ansamblul de locuințe. Un bărbat și-a riscat viața pentru a-și salva și cățelul rămas captiv.

Locatar: ”Nu vedeam nimic în curte și m-am dus repede cu asta la gură pe bâjbâite, mi-am luat cățelul și am plecat. Nu am reușit să fac nimic.”

Cum în zonă nu este nicio sursa de apă, pompierii au fost nevoiți să facă mai multe drumuri pentru a alimenta autospecialele. Șase mașini de la ISU Constanța și două ambulanțe au intervenit timp de trei ore pentru a lichida incendiul.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât foarte aproape de acest ansamblu de locuințe improvizate se află un centru de încărcat butelii. Pompierii au reușit să scoată până acum vreo 50 de astfel de recipiente, pe care le-au dus pe câmp.

Bărbat: ”Am venit de la muncă. Am sunat-o pe mama, că am văzut fum. Atât mi-a zis: ”Arde”!”

După mai bine de trei ore pompierii au reușit să stingă flacările.

Reporter: ”Ați reușit să salvați ceva?”

Locatar: ”Absolut nimic, nici acte, nimic, nici o firimitură de pâine nu avem.”

Reporter: ”Vine iarna unde mergeți?”

Locatar: ”Unde, unde să mergem. Spune unde să mergem și ne ducem.”

Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: "La fața locului colegii au găsit o clădire pe o suprafață de aproximativ 5-600 de mp, în interiorul căreia erau mai multe locuințe, în care se adăposteau mai multe familii."

Anchetatorii urmează să stabilească în ce împrejurări a izbucnit incendiul care a lăsat fără adăpost 12 familii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO