Încă un focar de Covid-19, depistat în Prahova. Câte persoane sunt infectate

Ultima actualizare: 23-08-2020 14:38
Încă un focar de Covid-19 în București: zeci de pacienți și cadre medicale, infectate
Getty

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat la un centru pentru persoane adulte care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, fiind al 12-lea focar activ din judeţ şi al treilea la nivelul direcţiei.

Potrivit datelor comunicate duminică de Prefectura Prahova, noul focar este la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi, care funcţionează în subordinea DGASPC Prahova.

Din cei 52 de beneficiari, 22 au fost confirmaţi cu noul coronavirus, persoanele infectate fiind evaluate medical, stabilindu-se că nu este necesară internarea lor în spital. Astfel, cele 22 de persoane au fost izolate pe un alt nivel al clădirii faţă de cei care au rezultate negative. Pacienţii care au COVID-19 vor fi monitorizaţi zilnic de un medic de Interne/Boli Infecţioase de la Spitalul Băicoi.

În Prahova sunt active 12 focare de COVID-19, cu 222 de persoane infectate: 5 la agenţi economici, unul la Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, 4 la centre medico-sociale (dintre care două sunt ale DGASPC şi două private) şi unul la un centru de plasament al DGASPC Prahova.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova 3.718 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 891 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 128 de prahoveni au decedat.

Cele 85 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2 în Prahova fac parte din toate categoriile de vârstă.

Toate cele 28 de locuri de la ATI destinate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, pentru doi pacienţi aflaţi în stare gravă fiind nevoie să se solicite transfer.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este, în judeţ, de 328, dintre care 306 paturi sunt ocupate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 673 de decizii de izolare şi 3.420 decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 18.553 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO