În Prahova nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Șapte pacienți, transferați în alte județe

Ultima actualizare: 26-08-2020 15:51
Medic chirurg, în stare gravă la Terapie Intensivă după ce a încercat să se trateze acasă de Covid-19
Getty

Spitalele din judeţul Prahova se confruntă pentru a patra zi consecutiv cu lipsa paturilor de terapie intensivă destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19.

În aceste condiţii, şapte bolnavi care suferă de o formă complicată a bolii au fost transferați săptămâna aceasta la unităţi sanitare din alte judeţe, conform News.ro.

„Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 290 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecţiuni tehnice” informează, miercuri Prefectura Prahova într-un comunicat dat publicităţii.

Este pentru a patra zi consecutiv când în spitalele din acest judeţ nu sunt paturi de terapie intensivă pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, iar în aceste condiţii, începând de duminică, şapte bolnavi au fost transferaţi la alte unităţi sanitare.

Astfel, duminică un bolnav diagnosticat cu COVID-19 a fost transferat la spitalul din Sfântu Gheorghe, luni doi pacienţi au fost trimişi la secţia de terapie intensivă a spitalului din Medgidia care îngrijeşte bolnavi cu COVID, iar marţi trei bolnavi din Prahova au fost trimişi la spitalul din Feteşti şi unu la Spitalul Colentina din Capitală, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai autorităţilor din Prahova.

Conform DSP Prahova, în prezent la nivelul acestui judeţ 9 focare sunt declarate active, cu un total de 218 persoane. Trei dintre focare sunt la agenţi economici, un în cadrul unui departament al unei instituţii publice, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte dintre care două centre sunt în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi două private şi un focar a fost depistat la un centru de plasament pentru copii aflat în subordinea DGASPC Prahova.

Judeţul Prahova se menţine în topul judeţelor în ceea ce priveşte numărul de noi îmbolnăviri din cauza SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore fiind raportate 65 de noi cazuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO