Zeci de mii de bucureșteni tremură în apartamente din cauza unei avarii generalizate

Ultima actualizare: 09-12-2020 07:26

În timp ce în Bucureşti ninge hotărât zeci de mii de oameni tremură în apartamente din cauza unei avarii generalizate. Cele mai afectate sunt sectoarele 2 şi 3, însă lucrurile nu stau bine nici în alte zone.

Primarul Capitalei susţine că aceste probleme nu se pot rezolva de pe azi, pe mâine, dar anunţă că în curând Bucureştiul va avea o hartă interactivă, astfel încât să vedem care este temperatura din reţea.

În toată Capitala 3.400 de blocuri nu au avut marți căldură şi apă caldă. Cele mai multe sunt în sectoarele 2 şi 3.

Reporter: ”Azi noapte aţi stat aşa cum vă văd eu acum? Cu geaca?”

Locatară bloc fără căldură: ”Exact, exact. Cu geaca, două rânduri de pijamale şi cu calciula asta pe cap. Mă trezesc: mâinile reci, nasul rece, capul rece şi am zis treci la echipamentul de iarnă. Ăla de sloi. Au zis avarie, în tot sectorul 2. Avarie, avarie. Stau aici din '89. M-am săturat de aşa zisele avarii".

Problemele în alimentarea cu agent termic au apărut acum 4 zile, susţin oamenii. Remedierea era prevăzută pentru dimineaţa aceasta. Spre după amiază, în unele apartamente, caloriferele erau aproape reci.

Eugen Berceanu, administrator de bloc: "De la prima oră a dimineţii au început să sune telefoanele, de ce nu este căldură, ce s-a întâmplat. Şi în acest bloc, vedeţi, caloriferul e nou, instalaţia este aerisită, dar nu este căldură. Caloriferele sunt aproape reci".

Reporter: ”Cum v-aţi descurcat zilele acestea fără căldură?”

Bărbat: "Cu haine! Să răspundă la telefoane atunci când sunt solicitaţi şi să spună: iată, avem aceste probleme".

Iar la compania care furnizează căldură nu răspunde nimeni.

Primarul Nicu;or Dan anunţă deocamdată ca în Bucureşti va exista o hartă interactivă care va afişa temperatura din reţeaua de termoficare. Dar asta nu înseamnă că va arăta şi când vine căldura.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: "Am spus încă din campania electorală, tot ce putem să facem în iarna asta este să intervenim cât se poate de repede pe avarii şi să informăm. O să fie o hartă interactivă unde o să vedeţi temperatura în toate zonele".

Reprezentanţii companiei de termoficare dau vina pe nenumăratele avarii cu care se confruntă, la care însă spun că intervin prompt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO