În București nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienții Covid. La nivel național, doar 2

Ultima actualizare: 30-09-2021 14:49
coronavirus
StirilePROTV

În România mai sunt, astăzi, 30 septembrie, doar 2 paturi libere ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

 

Este vorba despre un pat la Brașov și altul la Cluj.

Astfel, în București nu mai există niciun pat ATI liber pentru pacienții Covid.

În data de 30 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

”Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.” - se arată într-un comunicat al DSP.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO