Îmbrăţişat, pupat şi lăsat fără portofel de ”colegul din armată”. Nouă metodă de furt în Suceava

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
hoț Suceava
Monitorul de Suceava

După ce metoda ”accidentul” a făcut ravagii în toată țara, iar oamenii au devenit mai atenți, hoții se vîd nevoiți să-și pună imaginația la lucru.

Astfel, în județul Suceava este ”la modă”, în această perioadă metoda botezată de polițiști ”furtul prin împrietenire”. Victimele sut aproape întotdeauna persoane vârstnice, care sunt abordate sub diferite pretexte şi apoi lăsate fără bunuri sau bani, relatează Monitorul de Suceava.

Un caz ”de manual de furt prin împrietenire s-a petrecut acum câteva zile la Vatra Dornei, din fericire hoţul fiind prins de poliţişti, iar banii sustraşi fiind în mare parte recuperaţi. Cazul atrage atenţia prin modul în care a acţionat hoţul, un recidivist din Botoşani, în vârstă de 68 de ani. Practic, câteva secunde i-au fost suficiente hoţului sexagenar pentru a-i fura portofelul victimei, în plină stradă. 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din satul Cojoci, comuna Crucea a reclamat la Poliţia municipiului Vatra Dornei că a fost deposedat de portofelul în care avea suma de 390 de lei de către un necunoscut care l-a abordat pe stradă.

Păgubitul a relatat că respectivul bărbat, tot o persoană în vârstă, l-a oprit pe stradă şi, foarte prietenos, i-a spus că îl cunoaşte din armată. Individul a început să-l întrebe ce mai face, dacă este sănătos şi alte amabilităţi de acest gen. Victima a relatat că hoțul l-a îmbrăţişat şi, după ce au mai schimbat câteva amabilităţi, „colegul” din armată a plecat. În scurt timp, bărbatul din Crucea a realizat că individul i-a furat portofelul din buzunarul de la piept al hainei.

Scena a fost surprinsă şi de o cameră video a primăriei locale. 

Din fericire, anchetatorii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, sesizaţi la timp, au intrat în acţiune şi, ajutaţi şi de imagini, au reuşit să stabilească faptul că suspectul a plecat din Vatra Dornei cu o maşină înmatriculată în străinătate, care, ulterior, a fost depistată, iar hoțul prins. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO