Imagini socante. 500 de capete de cai si magari, gasite intr-o rapa din Galati: "Sunt vechi de 1 an"


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2013 07:10
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2013 18:56
Categorie: Stiri actuale

O rapa de la marginea orasului Galati s-a transformat intr-un cimitir deschis. Autoritatile au descoperit, marti, resturi care provin de la sute de animale, in special cai si magari.

Ramasitele aflate in diferite stadii de putrefactie par sa fi fost abandonate, dupa ce animalele au fost sacrificate chiar pe camp. Politia si autoritatile sanitar-veterinare au intrat in alerta.

"Aici sunt piei, sunt stomace. Mai ai si accident de munca, mai cade vreunul si isi rupe maini, picioare", comenteaza cei de la DSV.

Ramasitele de animale au fost aruncate intr-o zona cunoscuta sub numele de "rapa lui Tuluc". Sunt atat de multe incat autoritatile cred ca vor avea nevoie de mai multe zile pentru a le strange.

"Le trimitem la incinerare si, dupa aia, sa vedem de unde si cine a avut placerea sa le arunce pe aici. Dupa cum arata, oasele sunt vechi majoritatea. Dupa cum sunt albite, au cel putin o vara de cand stau aici", a spus doctorul Marian Preda de la DSV Galati.

Peste tot sunt resturi de funie, resturi de capastru, semn ca animalele au fost aduse vii aici, sacrificate probabil in acest loc, si resturile aruncate in rapa.

Anchetatorii se tem ca cei care au sacrificat animalele au aruncat in special capetele si extremitatile, iar carnea ramasa au vandut-o ilegal.

Sunt aici, dupa unii, doua sute, dupa altii, chiar cinci sute de capete, resturi de animale aflate in diferite stadii de descompunere, in special cai si magari.

Intre timp, cei de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara au venit cu rezultatele in cazul scandalului carnii de cal.

Patronul depozitului din Alba, unde s-au schimbat etichetele din cal, in vita, a fost amendat cu 22.000 de lei, iar cel din Ilfov, la care a ajuns o parte din aceasta marfa, cu 6.000 de lei.

CITITI SI:

Autoritatile au descoperit carne de cal, etichetata drept carne de vita, intr-un depozit din Romania

O firma din Ungaria a exportat in Suedia carne de porc, vanduta drept carne de vita

Trei constanteni au furat doi magari, i-au transat si i-au vandut drept carne de vita

Autoritatile sanitare au descoperit carne de cal in lasagna vanduta in Slovenia

Patronatele vor daune pentru prejudicul de imagine din scandalul carnii de cal. Ce masuri va lua CE

Compania Nestle retrage din Spania si Italia doua produse care contin carne de cal

The Guardian: Guvernul britanic a fost avertizat in urma cu doi ani pe tema carnii de cal

Scandalul carnii de cal se extinde: Britanicii au gasit carne contaminata cu substante periculoase

Ponta, la CNN: Prima reactie in cazul carnii de cal sa nu fie supararea, dar trebuie sanctiuni dure

VIDEO PROTVPLUS.RO