IMAGINI Politie: Banda de hoti cu cel mai spectaculos mod de operare. 20 de persone retinute

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:15

O grupare de hoti cu un mod de operare spectaculos, vazut doar in filmele de actiune, care actiona in zona Urziceni - Afumati, a fost prinsa de politie, in urma unei actiuni coordonate de procurorii DIICOT.

Aceasta este cea mai importanta grupare infractionala organizata din zona, specializata in comiterea de infractiuni de furt cu consecinte deosebit de grave, de bunuri transportate in autocamioane TIR, in timpul deplasarii pe rutele de transport rutier.

Liderii gruparii fac parte di familia lui Porumbita Santer, 37 de ani, din Afumati. Un alt membru important al gruparii este Ion Danut, zis "Dan Jeg”, fost membru al clanului Camatarilor, aflat in prezent in stare de arest in executarea unei pedepse dispuse anterior.

20 de perchezitii domiciliare au facut anchetatorii la locuintele membrilor gruparii, situate in Ilfov, Alba Iulia, Bucuresti si Hunedoara.

"Procurorii DIICOT vizeaza un numar 15 invinuiti care, in perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte si prin efracție, diverse marfuri din autovehicule de transport marfa, aflate in miscare, in timpul deplasarii acestora pe drumuri nationale, cu precadere pe raza judetelor Valcea, Alba, Sibiu si Hunedoara" se arata intr-un comunicat DIICOT.

"Este important de mentionat metoda inedita si riscanta prin care membrii gruparii savarseau faptele de sustragere si care le asigura reusita activitatii infractionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR - ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului, circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati. Unul dintre invinuiti, aflat in acest ultim autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota si actiona prin taierea sigiliilor și forțarea ușilor din spate ale TIR-ulor, sustragand bunurile transportate", se mai precizeaza in acelasi comunicat.

Hotii furau aparate TV, tigari, cafea sau alte bunuri usor vandabile. Toate erau preluate de alti complici, aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitara. Erau apoi depozitate, dupa care erau vandute in municipiul Bucuresti, in zona pietei Obor.

Potrivit DIICOT, banda a furat bunuri in valoare de 300.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane, suspecte de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO