Imagini cutremurătoare la Institutul Matei Balş: ”Pacienții stau pe scaune la oxigen, pe holuri”

Ultima actualizare: 25-11-2020 11:29

În secțiile de terapie intensivă sunt mai mulți bolnavi ca niciodată, peste 1200. Pentru ei luptă, ceas de ceas, doctorii aflați în prima linie.

Iar imagini cutremurătoare vin şi de la Institutul Matei Balş.

Zeci de pacienţi, care nu mai au loc în secţii, sunt conectaţi la oxigen în camera de gardă, pe paturi de campanie.

Institutul Matei Bals din Capitală a devenit neîncăpător pentru bolnavii cu forme severe de Covid-19. Zeci de oameni, pentru care nu s-au găsit paturi libere, așteaptă în camera de gardă să fie transferați în alte spitale. Tuburile de oxigen îi ajută să respire.

Adrian Marinescu, medic infecționist Institutul Matei Balș: "Camera de gardă s-a transformat practic într-o secție, unde pacienții rămân pentru intervale de timp, poate chiar și 24 de ore. Reprezintă o realitate din aceste zile. În zone aglomerate, cum e Capitala, sunt destul de mulți pacienți care au nevoie de oxigen, și asta se întâmplă destul de des. Încercăm prin centrul de coordnare să găsim alte locuri, dar din păcate și acolo aceste locruri lipsesc”.

Situația a fost descrisă pe Facebook și de un medic veterinar, care este și pacient cu Covid-19. 

Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri.


Nici nu vreau să va spun ce muncă duc medicii ,de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față , cât de curând întră în colaps, dacă nu e deja.” - a povestit Constantin Vasile Ifteme pe rețeaua de socializare.

Situația este critică și în secțiile de terapie intensivă. În spitalul Colentina, un pacient are doar 43 de ani și de câteva zile nu poate să respire singur.

Plămânii îi sunt afectați atât de tare, încât lipsa oxigenului l-ar putea ucide. În secția de terapie intensivă de la spitalul Colentina, medicii îl veghează permanent. Lângă el, 3 bolnavi sunt intubați și ventilați mecanic.

Medici: "Te atașezi de ei, îți povestesc despre familii, despre nepoți, viața lor...și la un moment dat, pe următoarele ture când vii, îi găsești intubați și... Este o boală necruțătoare.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO