Opriti cu focuri de arma. Trei hoti au furat sute de mteri de cablu in Capitala

Dată publicare: 28-05-2011 19:00
Dată actualizare: 24-10-2012 00:13


Trei hoti care dezvoltasera o metoda originala de furt, au lasat mii de oameni din preajma Capitalei fara ton la telefon si semnal pentru televizor.

Taiau sute de metri de cablu la miezul noptii, incarcau masina si nu plecau imediat. Asteptau inauntru pana cand rasarea soarele si drumul se umplea de autoturisme, crezand ca-si vor pierde astfel urma in trafic. Dar politistii au actionat cu "telecomanda" potrivita in cazul lor: cateva focuri de avertisment.

Politistii sectorului 6 i-au retinut pe hotii de cablu in comuna Chiajna, dupa ce i-au filat mai bine de 2 saptamani. Le stiau modul de operare si asteptau sa faca un pas gresit.

Potrivit politiei, cei trei barbati nu veneau niciodata doua nopti la rand in acelasi loc. In plus, se miscau foarte repede dupa o strategie bine pusa la punct.

In timp ce unul statea de paza, ceilalti doi urcau pe stalpi, sectionau cablul si il coborau la sol. Ca sa incapa in masina il taiau in bucati mici.

Asteptau apoi in masina pina cand se facea ziua, iar drumurile se aglomerau. In aceasta dimineata a fost insa ultima lor "afacere". Afacere de familie, pentru ca unul dintre hoti era ginerele celui care conducea operatiunea.

Cei trei barbati au furat in doua saptamani peste 800 de metri de cablu, care contine cupru si plumb. Il vindeau si castigau in fiecare noapte cel putin 100 de lei.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca sa stea inchisi si 15 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO