Hotelul Triumf, in prezent monument istoric, scos la licitatie pentru 20 de mil de euro. Statul nu a primit nicio oferta


Ultimul update: Joi 17 Septembrie 2015 03:23
Data publicarii: Luni 14 Septembrie 2015 19:40
Categorie: Stiri actuale

Statul incearca sa vanda una dintre cele mai cunoscute cladiri din Bucuresti. Este vorba despre Hotelul Triumf, de pe Bulevardul Kiseleff, pe care RA-APPS l-a scos luni la licitatie, cu un pret de pornire de peste 20 de milioane de euro.
 

Nimeni nu s-a prezentat insa, la licitatie, desi pretul este bun, potrivit consultantilor imobiliari.

Hotelul Triumf, in prezent momument istoric, a fost ridicat in perioada interbelica, in 1935, de acelasi arhitect care a proiectat si Arcul de Triumf. Atunci cladirea era destinata functionarilor BNR. Dupa razboi, a fost preluata de partidul comunist pentru cazarea oaspetilor din strainatate.

Hotel Triumf este una dintre cele mai valorase proprietati ale statului scoase la vanzare. Este amplasat pe bulevardul Kiseleff, o zona de ambasade si de vile impunatoare. Vis-a-Vis, in urma cu cativa ani locuia si ambasadorul Statelor Unite. Intr-o alta Capitala probabil ca aceasta cladire ar fi fost un hotel de 5 stele, profitabil. In Romania, dupa anii 90, statul n-a stiut sau n-a vrut sa foloseasca hotelul la adevaratul sau potential. N-a mai fost renovat, acum are doar 2 stele si putini turisti ii calca pragul. Probabil ca viitorul investitor va fi mai interesat de teren, decat de cladire.

Inauntru, mobilierul este vechi de zeci de ani. Iar pe site-urile de specialitate turistii se plang de igrasia de pe pereti, tapetul rupt sau cearsafurile cu pete. Pretul pe noapte este sub 50 de euro, mult sub potentialul zonei.

Hotelul in sine are o suprafata de 6.000 de metri patrati. Insa vine la pachet cu o curte de 15.000 de metri. Anul trecut in noiembrie, RA-APPS a cerut 24 de mililoane de euro. Insa n-au fost doritori. Acum pretul a scazut la 22 de milioane de euro, insa nici de aceasta data nu s-a inscris nimeni. La a 3-a licitatie pretul va scadea cu inca 10%

Dragos Vilceanu, presedinte asociatia brokerilor imobiliari: "Pretul este unul care are legatura clara cu realitate. Numai terenul in momentul de fata putem estima ca valoreaza 15 milioane de euro. In aceasta zona preturile sunt in jur de 2.000 de euro metrul patrat pe teren, eu am facut o socoteala pe 1000 de euro. Aici se poate construi un bloc care sa aiba un p+4 pe o suprafata construita de 7000 de metri. Daca socotim ca in zona se vinde cu 2.000 de euro metrul construit, putem socoti un 60 de milioane de euro."

Hotelul a fost scos pentru prima data la vanzare in 2007. Atunci pretul de pornire era mult mai mare: peste 32 de milioane de euro. Iar printre ofertanti au fost inclusiv firme controlate de George Copos sau Ion Tiriac. Licitatia a fost insa anulata din cauza contestatiilor.
 

Aeroportul-fantoma al Spaniei, care a costat 1 miliard de euro, ar putea ajunge la chinezi. Suma oferita: 10.000 de euro
Aeroportul-fantoma al Spaniei, care a costat 1 miliard de euro, ar putea ajunge la chinezi. Suma oferita: 10.000 de euro
VIDEO PROTVPLUS.RO
Un bărbat aflat în vacanță la munte nu a putut fi salvat
Motivul pentru care un bărbat aflat în vacanță la munte nu a putut fi salvat. Suferise un infarct
Polițist lovit de un bărbat la sediul unei primării din Harghita. A fost operat
Bărbat imobilizat de jandarmi. Ce i-a făcut fiicei sale de 12 ani la un festival
Bărbat muşcat de viperă, în Pasul Tihuţa. În ce stare se află
Proiect controversat. Autoritățile vor să defrișeze o pădure ca să facă o parcare
Gălățeanul infectat cu West Nile. Zona unde a fost pișcat de țânțarul care a provocat boala
Leo de la Strehaia a fost reținut. Cum a furat fiul său sute de aparate de aer condiționat
Leo de la Strehaia, eliberat din arest după nici 24 de ore. Decizia judecătorului
De ce îl iartă mereu o femeie pe soțul care o bate rău după fiecare beție
Trei tineri s-au răsturnat cu mașina, în Buzău. Greșeala făcută de șofer
Cazul baschetbaliștilor înjunghiați Principalul suspect, în arest la domiciliu
Leo de la Strehaia, la un pas de arestare. Frauda pusă la cale împreună cu fiul său
Mama adoptivă a Sorinei a intrat în posesia pașaportului fetei. Ce spune despre plecarea în SUA