Guvernul acordă 225.000 de lei familiilor celor 5 români care au murit în explozia din Cehia

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
romani care au murit in explozia din cehia
Pro TV

Guvernul va acorda 225.000 de lei familiilor celor cinci cetăţeni români care au murit în explozia de săptămâna trecută de la uzina chimică din Republica Cehă, potrivit unui act normativ adoptat în şedinţa de joi.

Hotărârea de Guvern prevede acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de câte 45.000 de lei pentru fiecare dintre familiile cetăţenilor morţi în explozia din 22 martie 2018, informează news.ro.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă va fi suportată din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Potrivit Guvernului, plata se va face unui membru al familiei cu capacitate deplină de exerciţiu al drepturilor civile, care poate fi soţie, rudă până la gradul IV sau afin, prin agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială sau prin agenţia din Bucureşti, în a căror rază teritorială aveau domiciliul persoanele decedate.

Persoana care va ridica banii trebuie să prezinte copii ale documentelor care fac dovada de membru de familie.

„Membrii familiilor victimelor accidentului s-au deplasat în Republica Cehă şi, având în vedere gravitatea situaţiei produse, precum şi eforturile financiare ale familiilor, acestea necesită sprijin în vederea repatrierii corpurilor neînsufleţite ale victimelor de cetăţenie română”, argumentează reprezentanţii Guvernului.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite săptămâna trecută în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga. Dintre cele şase persoane care şi-au pierdut viaţa, cinci erau români.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO