Incident aviatic langa Brasov. Un avion a aterizat fortat din cauza unor probleme tehnice

Ultima actualizare: 17-09-2012 07:33

Pilotul unui avion de mici dimensiuni a trecut milimetric pe langa moarte in aceasta seara, in judetul Brasov. Motorul i s-a oprit in zbor astfel ca a fost nevoit sa aterizeze fortat pe un camp din apropierea localitatii Vladeni.

Pilotul a scapat nevatamat dar aparatul de zbor a fost avariat.

Buna seara. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 20 si 30 de minute, pe un camp din apropierea Drumului National 1. Aparatul ultrausor - de tip CTLS - zbura la joasa inaltime cand, spune pilotul, motorul s-a oprit brusc.

Desi avionul e dotat cu parasuta de salvare, cel aflat la mansa a preferat sa faca o aterizare fortata tocmai pentru ca nu zbura prea sus iar sub el se desfasura un camp ce parea neted.

Numai ca terenul era imbibat cu apa si denivelat astfel ca, la contactul cu solul, avionul s-a rasturnat cu trenul de aterizare in sus. Incidentul a fost observat de un sofer care a dat alarma la 112.

Doua echipaje SMURD s-au deplasat la fata locului unde pilotul era deja in afara aparatului de zbor, teafar dar socat de experienta prin care trecuse. Experienta indelungata si-a spus cuvantul - Mircea Tamas are brevet chiar si pentru Boeing.

Pilotul a participat in aceasta saptamana la competitie aviatica desfasurata la Ghimbav, iar in aceasta seara si-a dus acasa un coleg din Sibiu. Tocmai se intorcea de acolo cand s-a petrecut incidentul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO