Groapă ilegală de gunoi administrată de un român, descoperită la Roma. Românul a fost arestat

Ultima actualizare: 28-10-2020 11:19
gunoi
Shutterstock

Un depozit ilegal de gunoi, administrat de un român, a fost găsit într-un cartier din Roma. Între mormanele de gunoaie se găseau și baterii ori alte materiale care ar fi putut polua mediul, au constatat autoritățile italiene.

Terenul unde erau depozitate deșeurile este de aproximativ 3.000 de metri pătrați, mai mare decât un teren de fotbal, care figura în acte ca fiind unul agricol. Proprietarul este un cetățean român, care a fost arestat, arată publicația 7colli.it.

Garda de Mediu Italiană l-a găsit chiar în locație, după ce a verificat documentele și a constatat că nu există autorizații.

Pe terenul viran transformat în groapă de gunoi ilegală se aflau frigidere, televizoare, mașini de spălat, cuptoare electrice, panouri din gips-carton, rețele și saltele care, o dată cu expunerea la agenți atmosferici, ar fi putut polua solul și apa cu riscuri considerabile pentru mediu. Într-un depozit alăturat, armata a găsit, de asemenea, numeroase aparate uzate, dar încă funcționale, relatează sursa citată.

În urmă cu trei luni, militarii au descoperit o altă bucată de teren cu o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați unde erau depozitate peste 25 de tone de deșeuri, inclusiv unele cu regim special de toxicitate. Managerii erau trei cetățeni italieni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO