Greșeala comisă de zeci de persoane care sperau să participe la o petrecere pe iaht în Marea Neagră

Ultima actualizare: 07-08-2017 22:45

Un nou tip de înşelătorie a stricat planurile a zeci de tineri care sperau să participe la o petrecere pe iaht, în Marea Neagră.

Plini de entuziasm după ce au citit despre acest eveniment pe internet mulţi s-au grăbit să achite taxa de 300 de lei de persoană. Când colo cu doar două zile înainte de îmbarcare au aflat că totul a fost doar o farsă.

"Nu rata cea mai tare petrecere pe mare. #BigBoatParty îţi oferă 9 ore de distracţie pe un Yacht de 40 metri cu o capacitate de 150 persoane". Anunţul a fost întâmpinat cu entuziasm de foarte multe persoane. Peste o mie şi-au arătat intenţia de a participa şi cel puţin câteva zeci au dat câte 300 de lei pe un bilet.

Păgubit: "Am vorbit cu prietenii mei, am hotărât să luăm zece bilete. Plata s-a făcut prin transfer bancar 3.000 de lei şi apoi am aşteptat data de 2 august."

Cu două zile înainte de evenimentul programat în largul marii, organizatorii au venit cu vestea proastă. Anunţul a fost făcut pe net. "Ne pare rău, prieteni! Marea petrecere pe iaht nu va avea loc anul acesta, între 2 şi 12 august."

Păgubit: "Ceea ce mi-a trezit suspiciuni este că nu au pus imagini clare cu iahtul. Dar am zis să iau bilet dacă este pe bune, să nu îmi pară rău. Am încercat să sun la ei, nu au răspuns. Le-am trimis email, nu au răspuns."

Puşi într-o situaţie neplăcută oamenii au început să se intereseze cine sunt organizatorii. Firma figurează cu sediul în Cluj, doar că aici surpriză nimeni nu a auzit de această companie şi nici de patron.

Aşa că la poliţie au început să curgă plângerile penale. Organizatorii de petreceri sau de croaziere confirmă din păcate că în piaţă şi-au făcut loc şi câteva firme fantomă.

Andrei Tănase, organizator croaziere: ''Să verifice foarte bine cui dau banii, preferabil să nu dea banii înainte integral, să ceară referinţe în stânga şi în dreapta şi să fie cu băgare de seama faţă de conturile unde îşi virează banii şi detaliile care sunt oferite despre eveniment."

Tot în scris, pe pagină online a petrecerii păgubiţii au fost anunţaţi că îşi vor recupera banii până în dată de 15 august.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO