Becali face profit si din spatele gratiilor. Cate milioane va incasa pe un teren cumparat acum 3 ani

31-05-2013 14:20


Inchis la Rahova, Gigi Becali incearca sa-si mentina afacerile pe linia de plutire. I-a dat in grija nepotului sau un contract de 15 milioane de euro, ce urmeaza sa fie semnat cu unul dintre cei mai mari constructori din Romania.

Iar in ultima vizita facuta in aceasta luna, Meme Stoica i-a povestit cum merg lucrurile la Steaua.

Dimineata, dupa ora 9, Vigil Becali si Mihai Stoica au ajuns la penitenciarul Rahova. Impreuna cu ei, incarcat cu sacose pline probabil cu alimente, a intrat pe poarta inchisorii si Ionut Lutu, omul de casa al lui Gigi Becali.

Trei ore mai tarziu, Virgil Becali si MM Stoica au parasit penitenciarul si nu au vrut sa faca nicio declaratie. Nu este exclus insa ca cei doi sa fi vorbit despre afacerile pe care le deruleaza in numele lui Gigi Becali.

Meme Stoica a fost imputernicit de Becali sa se ocupe de Steaua Bucuresti. Jucatorii isi asteapta banii, care intarzie de 5 luni. ProSport noteaza ca Viorel Hrebenciuc va fi cel care va da clubului 3 milioane de euro imprumut pana cand Steaua va primi de la Uefa 11 milioane de euro.

Un domeniu in care lucrurile merg mai bine pentru latifundiarul din Pipera este cel imobiliar. Tranzactiile cu terenuri, intr-o perioada in care piata este inghetata, sunt o raritate. Asa ca oferta de cumparare a unui britanic pentru un teren de 2 hectare detinut de Becali, a picat cum nu se poate mai bine. 15 milioane de euro ar fi suma oferita, cu 5 mai mult decat a investit Becali acum 3 ani.

Becali are nenumarate terenuri cumparate inainte de boomul imobiliar din 2008, care intre timp si-au mai pierdut din valoare.

Cei care au lipsit de la vizita de vineri sunt avocatii. Becali se va intalni cu ei peste 4 zile, cand instanta suprema va lua o decizie in dosarul Valiza. In pleodoaria tinuta la termenul de saptamana trecuta, finantatorul Stelei a recunoscut ca a falsificat un document de cumparare a unui teren pentru a masca faptul ca voia sa ii premieze cu 1,7 milioane de euro pe jucatorii Universitatii cluj. Becali a cerut practic sa fie condamnat pentru fals si achitat pentru dare de mita.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO