Gestul pe care George Becali vrea sa il faca pentru detinutii din penitenciare. Plangerea trimisa la Guvern

Ultima actualizare: 01-05-2016 00:20

George Becali someaza Guvernul sa modifice regulile din penitenciare si sa ofere mai multe permisii detinutilor.

Executivul a adoptat de curand o Hotarare prin care reglementeaza legea de executare a pedepselor, insa omul de afaceri, care a stat el insusi dupa gratii, sustine ca actul normativ este plin de abuzuri si le ofera sefilor din inchisori dreptul de a dispune discretionar de soarta condamnatilor.

George Becali spune ca odata ce a fost adoptata norma legislativa prin care se pune in aplicare legea executarii pedepselor ar fi constatat ca unul dintre cele mai importante drepturi ale celor condamnati, dreptul la permisie, ar fi unul extrem de restrictiv. El sustine in plangerea prealabila trimisa la Guvern prin care solicita anularea Hotararii de Guvern si adoptarea uneia noi care sa fie in consonanta cu ceea ce ar trebui sa aiba parte detinutii ca urmareste umanizarea detinutilor.

In documentul ce a ajuns la Palatul Victoria, Becali si avocatul care au redactat aceasta plagere prealabila sustin ca sefii inchisorilor ar fi primit drepturi excesive de a fi discretionari cu cei care se afla in spatele gratiilor si acest drept de a primi permisie nu mai este unul garantat, ci unul care depinde foarte mult de ceea ce isi doresc cei care ii monitorizeaza si se ocupa practice de soarta condamnatilor.

Asadar, Guvernul Romaniei are la dispozitie 30 de zile pentru a raspunde cererii lui George Becali. In cazul unui raspuns nefavorabil, acesta se va adresa instantei.

La nivel national, anul acesta de Paste, peste 260 de detinuti vor pleca acasa intre una si cinci zile. In inchisorile din Romania se afla mai putin de 30.000 de detinuti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO