Gardian anchetat pentru că lua mită de la deţinuţi. Rolul jucat de iubita agentului


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 17:36
Data publicarii: Luni 18 Martie 2019 19:16
Categorie: Stiri actuale

Un gardian de la Penitenciarul Bacău a fost arestat de procurorii anticorupţie, acuzat că ar fi luat două mii de euro mită de la mai mulţi puşcăriaşi. În schimbul banilor, le-a promis sau chiar le-a făcut diverse favoruri. 

Când a fost prins în flagrant, agentul avea în buzunar banii primiţi drept mită. Odată cu el a fost reţinută pentru complicitate şi iubita lui.

Anchetatorii susţin că, în luna martie 2018, agentul a promis rudei unei persoane private de libertate că va interveni pe lângă membrii comisiei întrunite la Penitenciarului Bacău, care urmau să analizeze dosarul privind un incident provocat de respectivul arestat, cu scopul de a obţine o decizie favorabilă acestuia. Agentul a solicitat în acest sens suma de 200 euro, banii fiind predaţi de către ruda arestatului pe data de 5 aprilie 2018 în scara blocului unde locuieşte agentul.

"Referitor la cele două infracţiuni de luare de mită, s-au reţinut că în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în luna ianuarie 2019 inculpatul a solicitat, în mod direct, de la o altă persoană privată de libertate, care desfăşoară activităţi lucrative la sectorul deservire, aflat sub controlul inculpatului, să îi achiziţioneze şi să îi ofere un cuptor cu microunde, bunul fiind primit de inculpat la data de 19.01.2019, în zona autogării Massaro din municipiul Bacău, de la o rudă a persoanei private de libertate. De asemenea, inculpatul a mai pretins suma de 600 euro pentru a o propune pe persoana privată de libertate menţionată anterior, pentru acordarea unei permisii de 3 zile (preţul cerut fiind de 200 euro pentru fiecare zi de permisie), propunerea fiind efectuată la începutul lunii februarie 2019", se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău

Banii au fost primiţi de agent prin intermediul concubinei sale, pe data de 22 februarie, de la o rudă a persoanei private de libertate, în faţa scării blocului unde locuieşte agentul, spun procurorii.

Anchetatorii mai precizează că, în luna decembrie 2018, agentul a solicitat, în mod direct, de la o altă persoană privată de libertate, care desfăşoară activităţi lucrative la sectorul deservire aflat sub controlul său, să îi ofere o cantitate de băuturi alcoolice. Bunurile au fost primite pe 30 decembrie 2018 prin intermediul unui martor în imobilului unde locuiesc părinţii concubinei agentului.

"Începând cu luna ianuarie 2019, inculpatul a pretins de la aceeaşi persoană privată de libertate suma de 200 euro pentru 24 ore de permisie, propunerea fiind efectuată la începutul lunii martie 2019 pentru 5 zile de permisie, suma totală solicitată fiind de 1000 euro. Totodată, a mai solicitat de la aceeaşi persoană suma de 1000 euro pentru introducerea unui telefon mobil în Penitenciarul Bacău, banii urmând a fi primiţi de inculpat prin intermediul unui martor la data de 16 martie 2019", mai precizează comunicatul.

Agentul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 2.000 euro şi telefonul mobil, fiind reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Concubina acestuia este acuzată că, pe 22 februarie, a primit 600 euro de la ruda unui arestat căruia agentul de penitenciar îi solicitase banii cu scopul de a o propune pentru recompensa de trei zile de permisie.

Anchetatorii au efectuat percheziţii domiciliare şi au găsit sume importante de bani şi produse de igienă (detergenţi, săpunuri, lame de ras), care ar fi fost achiziţionate de către persoane private de libertate de la magazinul penitenciarului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Planul ”de filme” al unui turc închis într-un penitenciar de maximă siguranţă din România
Planul ”de filme” al unui turc închis într-un penitenciar de maximă siguranţă din România
Un interlop român şi-a torturat colegul de celulă din Italia. Ce l-a pus să facă cu o bilă
Un interlop român şi-a torturat colegul de celulă din Italia. Ce l-a pus să facă cu o bilă
Angajata unui penitenciar, arestată după ce a întreținut relații intime cu un deținut
Angajata unui penitenciar, arestată după ce a întreținut relații intime cu un deținut
VIDEO PROTVPLUS.RO
drona apa
"Rechinul gunoier" care curăță apele României. Adună zilnic jumătate de tonă de peturi
Mesajele pe care i le-a trimis Răzvan Cuc fostei șefe Tarom în ziua moțiunii: „Aștept numele”
Mărturii emoționante ale Regelui Mihai despre mama sa. „Nu știu cum aș fi rezistat fără ea”
Mai multe mașini incendiate în Arad, inclusiv a unui fost polițist. Ce cred anchetatorii
Corespondenţă specială Cătălin R. Tănase de la funeraliile Reginei-mamă Elena
Băiat dispărut din curtea unei școli din București. Poliția cere sprijinul cetățenilor
ANAF
Angajări masive de directori la ANAF: "E o situație fără precedent". DOCUMENT
Șefa demisă de la Tarom, noi declarații despre confruntarea cu Răzvan Cuc
Stare de alertă în Maramureș. Polițiștii încă îi caută pe ucigașii pădurarului de 30 de ani
Actrița Tamara Buciuceanu Botez, înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Sf. Vineri
Dosar de abuz în serviciu la DNA, după dezvăluirile fostului director al Tarom
Funeraliile Reginei-mamă Elena. Sicriul cu osemintele, depus în Catedrala de la Curtea de Argeş