Gabriela Firea amână vinieta Oxigen până în martie 2020. Cum a motivat decizia


Ultimul update: Luni 09 Decembrie 2019 20:05
Data publicarii: Luni 09 Decembrie 2019 16:13
Categorie: Stiri actuale

Primăria Capitalei amână aplicarea vinietei ''Oxigen'' până în primăvară. Este vorba despre acea taxă anunţată pentru şoferii maşinilor poluante care circulă prin Bucureşti.

În mod normal, vinieta trebuia să intre în vigoare din luna ianuarie.

„Ar trebui să fie aplicat de la 1 ianuarie 2020, şi prin urmare, autoturismele poluante să nu mai aibă acces în zona anunţată deja. Deoarece conştientizăm faptul că cetăţenii trebuie să fie mult mai informaţi, am luat hotărârea, cu Direcţia transporturi, ca lunile ianuarie şi februarie să fie dedicate informării şi conştientizării", a anunţat Firea în cadrul unui comandament pe care l-a convocat pentru a identifica soluții pentru traficul din Capitală de sărbători.

Şoferii care NU plătesc vinieta Oxigen ar urma să fie amendaţi abia din luna martie, însă vinieta va putea fi cumpărată încă de la începutul anului, potrivit reprezentaţilor primăriei. Aceasta este propunerea primarului general, care va intra în vigoare dacă va fi votată şi de consilierii generali, urmând ca în ianuarie şi februarie cetăţenii să fie mai bine informaţi cu privire la acest program.

Asta deşi vinieta Oxigen a fost aprobată încă din octombrie. Programul îşi propune să reducă poluarea din Capitală şi în acelaşi timp aglomeraţia, prin introducerea unor taxe pe care le vor plăti proprietarii maşinilor poluante.

Practic, maşinile non euro, euro 1 şi euro 2 nu vor mai avea voie să circule în centru şi în restul oraşului au acces dacă plătesc vinieta Oxigen în valoare de 15 lei, dacă vorbim de taxa pentru o zi, iar maşinile euro 3 au acces în tot oraşul, dar cu achitarea taxei. Vinieta pentru o zi în acest caz este 5 lei sau pentru un an 700 de lei.

Maşinile Euro 4 vor avea nevoie de vinieta abia din 2021, conform proiectului iniţial şi va costa 500 de lei pentru un an.

Nu plătesc această taxă maşinile de la euro 4 în sus, cele electrice şi hibride şi nici motocicletele.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33