Gabriel Cotabita, de zece zile in coma indusa. Artistul ar putea fi supus unei interventii chirurgicale. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Au trecut 10 zile de cand Gabriel Cotabita este la Reanimare, internat la Spitalul Floreasca din Capitala, conectat la aparate, intubat si ventilat.

Artistul este in coma indusa medicamentos, si potrivit unor surse medicale, se ia in calcul posibilitatea efectuarii unei interventii chirurgicale, care presupune montarea unui tub la nivelul gatului.

Este vorba de o procedura chirurgicala facuta sub anestezie, traheotomie. Medicii ar urma sa faca o incizie la nivelul traheei si sa monteze un tub care sa permite pacientului sa respire, in plus, ar permite cadrelor medicale sa aspire secretiile si astfel sa fie evitate ulterioare infectii.

O astfel de interventie chirurgicala este indicata in protocolul de ingrijire al apacientilor aflati la terapie intensiva de peste 7 zile si care sunt conectati la aparate, intubati si ventilati.

Traheotomia reprezinta realizarea unei incizii la nivelul gatului si deschiderea directa a caii aeriene printr-o incizie la nivelul traheei. Incizia poate servi ca o cale de pasaj a aerului sau drept un loc pentru introducerea unui tub, care sa permita persoanei sa respire fara ajutorul nasului sau gurii. 

Citește și
Gabriel Cotabita - Agerpres
Fetele lui Gabriel Cotabita au chemat preotul la spital. "I-a citit din Biblie si l-a impartasit"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Deocamdata, se ia in discutie aceasta interventie chirurgicala, dar nu s-a stabilit inca data cand va putea fi efectuata.

Artistul este in continuare in stare grava, conectat la aparate, la sectia de terapie intensiva a spitalului.

Potrivit unor surse medicale, artistul ar avea si accidente vasculare cerebrale.

Cele trei fiice ale artistului si-au schimbat zilele trecute pozele de cover de pe Facebook. Aela, Eliza si Milena au pus o fotografie in care apar alaturi de tatal lor.

Cantaretul - tinut in viata de aparate

Potrivit unor surse medicale, din momentul in care s-a prabusit la podea si pana in clipa in care a fost resuscitat ar fi trecut aproximativ 20 de minute. Acum, cantaretul este tinut in viata doar de aparate.

Gabriel Cotabita primeste medicamente care sa ii ajute inima si organele interne sa functioneze normal. Surse medicale spun ca probleme sunt la nivelul creierului, pentru ca sunt portiuni care au suferit din cauza lipsei de oxigen, dupa tulburarea de ritm cardiac. Neurologic, o evaluare clara si completa se va putea face dupa ce se va incerca detubarea lui. Adica abia in momentul in care pacientul va putea sa respire singur. Nimeni nu poate insa sa spuna cand se va intampla asta.

Cert este ca artistul are o inima bolnava, care mai trecuse printr-un infarct. Se pare ca efortul fizic depus in sala de sport i-a fortat cordul extrem. Si astfel s-a instalat cea mai grava tulburare de ritm cardiac. In acel moment camerele inimii au inceput sa tremure in loc sa pompeze sange.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Fiicele lui Gabriel Cotabita au postat un mesaj pentru
Fiicele lui Gabriel Cotabita au postat un mesaj pentru "fani, prieteni si persoanele dragi tatei". Ce spun despre medici

Aela, Milena si Eliza Cotabita, cele 3 fiice ale artistului, au postat pe Facebook un mesaj legat de starea de sanatate a acestuia

Fetele lui Gabriel Cotabita au chemat preotul la spital.
Fetele lui Gabriel Cotabita au chemat preotul la spital. "I-a citit din Biblie si l-a impartasit"

Au trecut 7 zile de cand Gabriel Cotabita este tinut in viata numai de aparate. Pentru ca medicii nu ii dau artistului mari sanse de supravietuire, cele trei fiice au dorit ca un preot sa il impartaseasca pe tatal lor, care s-au putea stinge oricand.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.