Ce presupune traheostomia la care a fost supus Gabriel Cotabita. Detalii despre interventia venita dupa 11 zile critice


Ultimul update: Vineri 22 Mai 2015 06:51
Data publicarii: Marti 19 Mai 2015 18:19
Categorie: Stiri actuale

Gabriel Cotabita a fost operat, marti dimineata, dupa 11 zile critice petrecute la Spitalul de Urgenta Floreasca. Artistul a fost supus unei interventii chirurgicale in urma careia doctorii i-au montat un tub la nivelul gatului.

Gabriel Cotabita este tinut in viata doar de aparate, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator la sala de sport a unui hotel.

Interventia numita traheostomie s-a facut sub anestezie si a presupus o incizie la nivelul gatului prin care s-a motat un tub in trahee. Este o operatie de mica chirurgie care dureaza pana in 30 de minute.

Ulterior, tubul de traheostoma a fost legat la aparatul de ventilatie mecanica, iar procedura are ca scop oxigenarea plamanilor. In plus, se protejeaza si corzile vocale si se renunta la intubatia clasica.

In plus, prin acest tub pot fi aspirate secretiile si astfel evitate infectii grave care de obicei apar la bolnavii conectati la aparate.

Traheostomia este o procedura prevazuta in protocoalele medicale si este indicata pacientiilor critici aflati la reanimare.

Montarea acestui tub nu exclude ventilatia mecanica. Gabriel Cotabita va ramane in continuare pe aparatele de respiratie artificiala. Starea lui este grava, dar stabila

VIDEO PROTVPLUS.RO