Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost retinut pentru furt de produse petroliere si evaziune fiscala

×
Codul embed a fost copiat

Fostul deputat Gabriel Bivolaru si fratele liderului MISA revine in atentia autoritatilor romane.

De data aceasta, Bivolaru este acuzat ca a pus pe picioare si chiar a coordonat o grupare care fura combustibil din conducte, il procesa si il vindea la final sub forma de motorina. Totul s-ar fi petrecut fara acte si in perfecta ilegalitate. Masinaria a fost oprita acum doua nopti, dupa ce jandarmii din Constanta au facut uz de arma.

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru este cercetat alaturi de alti suspecti intr-un dosar de furt de produse petroliere, evaziune fiscala si spalare de bani.

Procurorii spun ca Bivolaru, in prezent om de afaceri, a fost liderul unei retele care fura titei din conducte, il transporta, il procesa si il vindea.

Ultimul punct de lucru ilegal, a fost deschis in localitatea Cumpana, langa Autostrada A4.

Citește și
EPURE
Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a fost retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Hotii au deschis o a doua instalatie la cumpana de o ingeniozitate incredibila.Prin conducata de 25 de toli au facut un bypass in conducta de 20 de toli si prin aceasta au scos printr-o canalizare cam de un metru diametru, o conducata mascata de vreun km care rasarea in camp.", spune Teodor Nita, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta.

La acea conducta veneau apoi cu cisternele pe care le umpleau nestingheriti. Operatiunea a fost surprinsa de jandarmi. Acestia au blocat masina , insa l-au scapat pe unul dintre suspecti.

Au pornit insa in urmarirea lui. Primul baraj l-au organizat in Constanta. Au tras asupra lui, insa individul nu a oprit. Dupa alti kilometri, in dreptul localitatii Poarta Alba au incercat din nou. Cursa a continuat prin localitatea Murfatlar, dar barbatul a reusit sa scape.

In cele din urma, i-au pierdut urma, iar masina a fost gasita abandonata in apropierea comunei Lanurile.

Investigatia a dus la fostul deputat Gabriel Bivolaru. Impreuna cu el au fost ridicati si 5 suspecti.

Anchetatori vorbesc despre o retea care functiona precum o adevarata companie petroliera numai ca totul se baza pe furt.

 

"Infractorii aveau antemergatori si postmergatori scoteau la rasaritul soareleui, in perioada supravegheata de noi cisternele disimulate si se deplasau catre o rafinarie functionala dar neautorizata.", spune Teodor Nita.

Marfa furata era asadar transportata la rafinaria lui Gabriel BIvolaru.

 

Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al lui Gregorian Bivolaru, liderul MISA, nu este la prima intalnire cu autoritatile. In 2004, el a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fraudarea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Doi ani mai traziu, Bivolaru pleda in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti pentru eliberare conditionata

"Mi-am ispasit fractia de pedeapsa legala, ceruta de lege. Pe tot parcursul detentiei, am repsectat toate regulamentele si ordinele interioare. Am muncit, am participat la actiuni socio-educative, motiv pentru care cred ca am indeplinit toate criteriile prevazute de lege pentru a fi eliberat conditionat", spunea in 2006 Gabriel Bivolaru.

Cererea i-a fost respinsa insa un an mai traziu, Bivolaru a fost eliberat din penitenciarul Colibasi de instanta din Arges.

Numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat şi de dosarul privind traficarea unor bratari dacice sustrase în 2001 din situl Sarmizegetusa Regia. Procurorii au decis insa neinceperea urmaririi penale impotriva lui. Acum, Bivolaru se reintoarce in arest cu noi capete de acuzare.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Doisprezece romani suspectati de furt de cabluri de cupru au fost retinuti in Franta si Elvetia
Doisprezece romani suspectati de furt de cabluri de cupru au fost retinuti in Franta si Elvetia

Autoritatile franceze au retinut, in cursul noptii de sambata spre duminica, zece imigranti romani suspectati de furturi de cabluri de cupru, relateaza publicatia Quest France.

Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a fost retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant
Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a fost retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant

Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, Tiberius Epure, care va fi adus pentru audieri la sediul central al DNA, a fost prins in flagrant, marti, in timp ce lua mita 4.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Fiul lui Sorin Ovidiu Balan a fost retinut pentru evaziune fiscala. Prejudiciul e de 1 milion USD
Fiul lui Sorin Ovidiu Balan a fost retinut pentru evaziune fiscala. Prejudiciul e de 1 milion USD

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Balan a fost retinut, marti, pentru evaziune fiscala, el fiind acuzat de politistii bucuresteni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.