Dosar penal după incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti: "Ne-ai gazat cum a gazat Hitler evreii!"

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 29 August 2017 18:45
Categorie: Actualitate

Este alertă în comună Măldăreşti din Vâlcea, unde groapa de gunoi arde de 11 zile fără ca pompierii să poată lichida incendiul. Fumul gros s-a răspândit în toată zona, iar oamenii s-au plâns că nu mai pot respira.

I-au spus ministrului mediului care a venit la faţa locului că au depus şi în trecut plângeri, însă nimeni nu a ţinut cont de sănătatea lor. Procurorii au deschis dosar penal în cazul incendiului de la depozitul de deşeuri pentru distrugere şi alte infracţiuni privind protecţia mediului şi Legea apelor.

Localnic:"Ne-ai gazat cum a gazat Hitler evreii!"

Furia oamenilor s-a dezlănţuit când la groapa de gunoi a apărut administratorul. Cea mai apropiată comunitate este la 400-500 de metri distanţă. Localnicii sunt disperaţi. Fumul dens de la groapa de gunoi se întinde pe 30 de kilometri pătraţi.

Pompierii se luptă de câteva zile să stingă focul, iar până acum sute de autospeciale cu apă şi spumă au ajuns la intervenţie, dar în zadar.

Localnic: “Masca de gaze ... altfel n-ai cum! În perioada asta de 11 zile de când a luat foc groapa de gunoi nu ai altă şansă de supravieţuire. Să vă aduc nişte analize medicale făcute la spitalul de pneumologie de la spitalul de la Mihăeşti?

Costel Moța, consilier local: "Sunt deşeuri de tot felul! Inclusiv deşeuri petroliere, au fost aduse şi deşeuri medicale, am înţeles, tot felul de deşeuri, deşeuri de la abatoare, tor ce s-a putut aduce, s-a adus aicea! Oamenii se simt rău datorită fumului care este, eprsoanele care deja aveau probleme de respiraţie, erau astmatice sau se simt foarte rău.

Însoţită de un echipaj mobil pentru analize, şefa de la ministerul mediului a sosit între sătenii din Măldăreşti pe o ploaie măruntă.

Localnicii spun că acolo ar fi depozitate şi alte resturi decât cele menajere, iar specialiştii ministerului verifica această ipoteză.

Graţiela Gavrilescu: ”Nu au înregistrat depăşiri în domeniul radioactivităţii.Transmit populaţiei din Măldăreşti că nu este problema de a fi puşi într-o situaţie în care să fie evacuaţi sau să li se întâmple alte nenorociri."

Groapa de gunoi avea autorizaţie de funcţionare până pe 16 iulie şi trebuia ca până acum să fie închisă şi ecologizata, adică terenul pe care sunt depozitate deşeurile să fie acoperit cu un strat de pământ. România ar fi trebuit să închidă toate gropile de gunoi neecologice încă de acum 5 ani. Dacă nu reuşeşte până în decembrie, putem fi amendaţi de Comisia Europeană, cu 200.000 de euro pe zi.

Ministrul Grațiela Gavrilescu, huiduită în comuna unde o groapă de gunoi arde de 11 zile
Ministrul Grațiela Gavrilescu, huiduită în comuna unde o groapă de gunoi arde de 11 zile
VIDEO PROTVPLUS.RO
bataie galati
Pietoni fugăriți și loviți cu pietre de 3 șoferi gălățeni. Ce i-a înfuriat pe bărbați
Descoperirea făcută despre şoferul drogat, care a accidentat mortal un tânăr. Unde a ascuns maşina
Toader, despre propunerile pentru Parchetul European: Prin OUG putem crea baza legală
Bonurile câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale
Ester Peony, prima reacție după ce a câștigat Eurovision 2019 România
Nicolae Popa: Toţi cei care au participat la extrădarea mea ar trebui să răspundă
accident, capitala, sofer drogat, baut,
Cine e tânărul ucis de un șofer drogat. Reacția mamei când a văzut știrea la TV
Actriţa Maria Teslaru a murit. Oana Pellea: ”Mi s-a rupt sufletul când am auzit”
Incendiu violent lângă Cluj Napoca. Două persoane au fost duse urgent la spital. VIDEO
Continuă dezastrul din ”pădurea paranormală” din România. De ce este celebră în lume Hoia
Accident cumplit în Arad, duminică după amiază. Scene terifiante găsite la fața locului
Câți români au cerut autorizație de intrare în Canada în primul an de la scoaterea vizelor