Dosar penal după incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti: "Ne-ai gazat cum a gazat Hitler evreii!"

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 29 August 2017 18:45
Categorie: Actualitate

Este alertă în comună Măldăreşti din Vâlcea, unde groapa de gunoi arde de 11 zile fără ca pompierii să poată lichida incendiul. Fumul gros s-a răspândit în toată zona, iar oamenii s-au plâns că nu mai pot respira.

I-au spus ministrului mediului care a venit la faţa locului că au depus şi în trecut plângeri, însă nimeni nu a ţinut cont de sănătatea lor. Procurorii au deschis dosar penal în cazul incendiului de la depozitul de deşeuri pentru distrugere şi alte infracţiuni privind protecţia mediului şi Legea apelor.

Localnic:"Ne-ai gazat cum a gazat Hitler evreii!"

Furia oamenilor s-a dezlănţuit când la groapa de gunoi a apărut administratorul. Cea mai apropiată comunitate este la 400-500 de metri distanţă. Localnicii sunt disperaţi. Fumul dens de la groapa de gunoi se întinde pe 30 de kilometri pătraţi.

Pompierii se luptă de câteva zile să stingă focul, iar până acum sute de autospeciale cu apă şi spumă au ajuns la intervenţie, dar în zadar.

Stare de alertă într-o comună din Vâlcea, unde o groapă de gunoi arde de peste o săptămână

Localnic: “Masca de gaze ... altfel n-ai cum! În perioada asta de 11 zile de când a luat foc groapa de gunoi nu ai altă şansă de supravieţuire. Să vă aduc nişte analize medicale făcute la spitalul de pneumologie de la spitalul de la Mihăeşti?

Costel Moța, consilier local: "Sunt deşeuri de tot felul! Inclusiv deşeuri petroliere, au fost aduse şi deşeuri medicale, am înţeles, tot felul de deşeuri, deşeuri de la abatoare, tor ce s-a putut aduce, s-a adus aicea! Oamenii se simt rău datorită fumului care este, eprsoanele care deja aveau probleme de respiraţie, erau astmatice sau se simt foarte rău.

Însoţită de un echipaj mobil pentru analize, şefa de la ministerul mediului a sosit între sătenii din Măldăreşti pe o ploaie măruntă.

Localnicii spun că acolo ar fi depozitate şi alte resturi decât cele menajere, iar specialiştii ministerului verifica această ipoteză.

Graţiela Gavrilescu: ”Nu au înregistrat depăşiri în domeniul radioactivităţii.Transmit populaţiei din Măldăreşti că nu este problema de a fi puşi într-o situaţie în care să fie evacuaţi sau să li se întâmple alte nenorociri."

Groapa de gunoi avea autorizaţie de funcţionare până pe 16 iulie şi trebuia ca până acum să fie închisă şi ecologizata, adică terenul pe care sunt depozitate deşeurile să fie acoperit cu un strat de pământ. România ar fi trebuit să închidă toate gropile de gunoi neecologice încă de acum 5 ani. Dacă nu reuşeşte până în decembrie, putem fi amendaţi de Comisia Europeană, cu 200.000 de euro pe zi.

Ministrul Grațiela Gavrilescu, huiduită în comuna unde o groapă de gunoi arde de 11 zile

Ministrul Grațiela Gavrilescu, huiduită în comuna unde o groapă de gunoi arde de 11 zile

VIDEO PROTVPLUS.RO

avion primarie arges

O comună din Argeș a primit un avion. Ce are de gând să facă primarul cu donația

Anunțul șefului IGPR privind cazul fetiței ucise la Baia Mare

Toate dosarele de mare corupţie din România vor fi controlate de Inspecţia Judiciară

Muncitorul rănit în explozia de la sonda din Harghita a murit

Indicatoarele rutiere din Caracal au fost vandalizate. Polițiștii îi caută pe făptași FOTO

Au intrat în vigoare noile reglementări pentru valabilitatea pașapoartelor

Ziua Aviației 2018

Ziua Aviației 2018. Istoria Aviaţiei militare române, de la 1910 până în prezent

Ziua Aviației 2018. Mesajul ministrului Fifor, de Ziua Forţelor Aeriene: "Cer Senin!"

ANM a emis 50 avertizări de fenomene meteo periculoase într-o singură zi

Ziua Aviației 2018. Avioane F-15 ale SUA au participat la ceremonie

Tradiţii de Sfântul Ilie. Dâmbovițenii l-au invocat pe Sfântul Ilie cu un spectacol cu foc

Doua familii de turiști, speriate de o ursoaică cu pui. Unde s-au adăpostit