Fregata franceză "Jean Bart" face o escală în Constanța, înaintea unui exercițiu militar


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 15:48
Categorie: Stiri Diverse
fregata

Fregata franceză "Jean Bart" va face o escală în portul Constanţa, în perioada 7 - 10 martie, înainte de a participa la un exerciţiu militar în apele teritoriale ale României în Marea Neagră, alături de Forţele Navale Române.

Anunțul a fost făcut de Ambasada Franţei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, fregata "Jean Bart" face parte din clasa F 70 AA şi este specializată în acţiuni de luptă antiaeriană în cadrul operaţiunilor aero-maritime şi de gestionare de crize, fiind capabilă să desfăşoare misiuni în orice zonă, în cadrul unei grupări navale aliate sau internaţionale. Nava este echipată cu un elicopter Panther.

"Această escală şi acest exerciţiu au loc după cele efectuate de fregatele franceze 'Chevalier Paul', în iulie 2017, şi 'Guepratte', în decembrie 2017. Marina Militară Franceză ţine foarte mult la cooperarea cu Marina Militară Română în Marea Neagră şi este mândră să fie una dintre marinele europene cele mai prezente în această zonă", a declarat Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România.

După această escală, fregata "Jean Bart" va participa la un exerciţiu comun alături de forţele navale şi aeriene româneşti, care va permite dezvoltarea cunoştinţelor reciproce şi interoperabilitatea celor două marine, se arată în comunicat.

Miercuri, 7 martie, la bordul fregatei franceze va fi organizată o conferinţă de presă la care vor participa Michele Ramis şi căpitanul Geoffroy Roussel.

Ramis va efectua şi o vizită la Şantierul Naval din Constanţa, care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante, indică sursa citată.

Joi, 8 martie, o delegaţie a fregatei va participa la o discuţie cu reprezentanţii şcolii generale constănţene care poartă numele "Jean Bart".

Căpitanul Geoffroy Roussel este comandantul fregatei "Jean Bart" din 2016. A absolvit Şcoala Navală în anul 1992. Pe parcursul carierei sale, a deţinut mai multe funcţii în Franţa metropolitană şi în teritoriile de peste mări, printre care cea de ofiţer responsabil de operaţiuni pe port-avionul "Charles de Gaulle".

A participat la operaţiunea "Enduring Freedom". În perioada 2013 - 2014, a fost comandantul fregatei "Aconit", cu care a participat la operaţiunile de atac franceze din Siria şi a desfăşurat misiuni în Golful arabo-persic. Pentru meritele sale, căpitanul Roussel a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare şi al Ordinului Naţional al Meritului, precizează comunicatul

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO