Bărbat decedat din Brăila, amendat de Poliția Locală. Fiul trebuie să meargă în instanță


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 27 Februarie 2018 21:12
Categorie: Stiri Diverse
proces verbal

Un brăilean a povestit pe Facebook păţania prin care a trecut zilele trecute, după ce s-a trezit acasă cu un proces verbal inedit.

Acesta era anunţat că tatăl său, decedat pe 6 august 2011, era amendat cu 500 de lei de Poliţia Locală pentru că şi-a scos la vânzare maşina într-un loc neamenajat în acest scop.

„Tănase Petrache (...) la data de 20.02.2018, ora 16, în mun. Brăila, pe strada Siretului, în dreptul blocului (...), în calitate de proprietar, avea pus la vînzare auto marca Daewoo Cielo cu număr de înmatriculare (...) pe domeniul public aparţinând municipiului Brăila, în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens”, se arată în procesul verbal de constatare, întocmit de poliţistul local, screi obiectivbr.ro.

La rubrica „Alte menţiuni”, poliţistul de la Locală a scris „(Proprietarul – n.r.) Nu este de faţă la întocmirea procesului verbal”. Procesul verbal de constatare a fost întocmit fără ca vreun martor să fie de faţă, potrivit aceluiaşi document.

Fiul celui sancţionat de poliţiştii locali s-a enervat la culme când a primit amenda acasă şi a postat procesul verbal pe Facebook.

„Cât de incult poţi să fii...de fapt numai unii din Poliţia Locală Brăila pot face aşa ceva...să dai o amendă unei persoane decedate de aproape 7 ani fără să faci un minim de verificări??? (...) Dă-ţi demisia băiatule (referitor la agentul constatator – n.r.) că iei o căruţă de bani degeaba!”, a scris bărbatul.

Bărbatul a povestit pentru Obiectiv Brăila că i-a dat maşina spre folosinţă unui prieten în urmă cu circa două luni. Acesta a parcat autovehiculul în faţa blocului unde locuieşte, poliţistul local fiind în eroare şi cu privire la faptul că maşina ar fi fost scoasă la vânzare. Brăileanul este deranjat şi de faptul că trebuie să deschidă acum o acţiune în instanţă pentru a cere anularea amenzii.

„Trebuie să merg în instanţă, totul pe timpul şi banii mei, ca să anulez procesul verbal de constatare, pentru că mi-a fost adus la cunoştinţă şi nu poate fi anulat de organul constatator. Asta, din cauza incompetenţei unuia care nu a făcut o verificare de 30 secunde. Poţi să dai amendă unei persoane decedate??? Nu! Făcea o minimă verificare şi aflau ce şi cum. Lasă să fie amenzi la număr!”, a declarat bărbatul.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Brăila au recunoscut că la mijloc este o eroare, generată de faptul că dispecerul care era de serviciu în ziua respectivă a verificat doar numele şi adresa proprietarului, nu şi menţiunea din dreptul acestuia, unde se specifica că este decedat.

Sursa: obiectivbr.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO