Fostul multiplu campion de atletism Gheorghe Guset a murit la spital. A fost diagnosticat cu disectie de aorta

Ultima actualizare: 15-06-2017 00:00
Gheorghe Guset

Fostul multiplu campion de atletism Gheorghe Guset si antrenor la CSM Zalau, a murit, in noaptea de duminica spre luni, la Institutul Inimii ”Niculae Stancioiu” din Cluj-Napoca, a declarat pentru News.ro, managerul clinicii, dr. Adrian Molnar.

"Decesul a surventi azi noapte. Asa cum v-am spus si dupa operatie, a fost una foarte dificila, iar cordul nu s-a comportat cum trebuie dupa si a cedat. A fost nevoie de medicamente din ce in ce mai multe, cordul a sangerat si s-a intervenit din nou, dar nu a mai rezistat, fiind vorba de insuficienta cardiaca post-circulatie extracorporala", a declarat Molnar pentru News.ro.

Gheorghe Guset (49 de ani) a ajuns de urgenta la clinica din Cluj-Napoca, dupa ce joi i s-a facut rau, fiind resuscitat de catre sotia lui, Lorena Boberschi. Transportat de urgenta la Spitalul Judetean Zalau, Guset a fost diagnosticat cu disectie de aorta si a fost transferat de urgenta la Institutul Inimii ”Niculae Stancioiu” din Cluj-Napoca, unde a intrat in operatie in cursul noptii de joi spre vineri si a fost operat 12 ore.

Gheorghe Guset, multiplu campion la aruncarea greutatii, mai trecuse printr-o problema grava de sanatate, in 2008, cand a fost diagnosticat cu insuficienta renala si a suferit un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Gheorghe Guset a fost campion national la aruncarea greutatii intre anii 1990-2007, dar a obtinut si 16 titluri de campion balcanic, cinci medalii de aur la Cupa Europei, inregistrand si opt participari la CE, cinci la CM si trei la Jocurile Olimpice. Cea mai buna performanta la acest nivel a fost locul 5 la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO