Patru fosti ministri urmariti penal in dosarul Rompetrol II. Dan Ioan Popescu: "Iohannis semneaza ca primarul, nu citeste"

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

"Iohannis semneaza ca primarul, sunt convins ca nu citeste, ce avizeaza", a rabufnit miercuri Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei.

El a fost anuntat de procurorii DIICOT ca este urmarit penal in dosarul Rompetrol 2, dupa ce presedintele a avizat solicitarea anchetatorilor pentru el si alti trei fosti ministri. Toti au sechestru pe bunuri si conturi.

Dan Ioan Popescu: "Presedintele cred ca joaca rol de primar, pentru ca avizeaza orice. Nu cred ca citeste ceea ce semneaza."

Documentul semnat ca "primarul", in viziunea fostului ministru al Economiei si Comertului din Guvernul Nastase e cel prin care presedintele Iohannis a dat aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva a patru fost demnitari.

Unul este Dan Ioan Popescu, care, la fel ca ceilalti, este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare in dosarul Rompetrol 2. O ordonanta de urgenta a transformat datoriile Rompetrol de 630 de milioane de dolari in obligatiuni cu scadenta la 7 ani.

Dan Ioan Popescu: "Erau doua variante: o dadeam la fier vechi sau statul, conservandu-si aceasta datorie, vrea sa isi recupereze banii."

Fostul ministru uita insa ca aceasta "conservare" i-a permis omului de afaceri Dinu Patriciu sa intre in topul celor mai bogati romani, iar datoria nu a fost achitata nici in prezent.

"In sedintele de guvern aveau drept de veto Nastase si ministrul Justitie. O singura persoana avea dreptul sa introduca proiectul pe ordinea de zi. Sunt convins ca lucrurile aceastea se vor lamuri", a mai spus Dan Ioan Popescu.

Adica Adrian Nastase, insinueaza fostul ministru.

Odata chemati la sediul DIICOT, ca sa li se aduca la cunostinta faptul ca sunt urmariti penal, cei patru fosti ministri au mai primit o lovitura din partea procurorilor. Miercuri au aflat ca s-a instituit sechestru pe imobilele lor, asta dupa ce in urma cu cateva saptamani le-au fost blocate si conturile.

Ceilalti doi fosti ministri acuzati in acest dosar, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, nu au dat nicio declaratie in fata presei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO