Fostul episcop al Huşilor susţine că s-a îmbolnăvit în urma scandalului sexual

Ultimul update: Vineri 13 Aprilie 2018 17:39
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 14:34
Categorie: Actualitate

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, implicat într-un scandal sexual în urma căruia a fost suspendat din funcţie, a fost audiat, vineri, la Tribunalul Vaslui.

După aproximativ trei ore de audieri, Corneliu Onilă a refuzat să răspundă la întrebările ziariştilor. El a venit la proces însoţit de fratele său, care până la suspendarea lui din funcţie era angajat ca şofer la Episcopia Huşilor, precum şi de un fost consilier din cadrul episcopiei, relatează Agerpres.

Avocatul fostului episcop, Liviu Bran, a declarat că nu poate comenta foarte multe aspecte din proces, deoarece clientul său i-a cerut în mod expres acest lucru.

Cu toate acesta, apărătorul lui Onilă a precizat că imediat după izbucnirea scandalului, clientul său s-a îmbolnăvit. Avocatul a spus că nici acum fostul episcop nu îşi explică de ce a fost şantajat de cei trei preoţi, pe care care îi cunoaşte de când erau tineri, pe care i-a susţinut întotdeauna şi cu care a avut o bună colaborare.

Fostul episcop de Huşi este exilat la mănăstire, după ce au fost făcute publice înregistrări în care întreţinea relaţii intime cu un fost elev al seminarului teologic. Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului sexual care a cutremurat din temelii Biserica Ortodoxă anul trecut, fostul episcop de Huşi a răspuns întrebărilor judecătorilor timp de trei ore.

Clericul le-a explicat cum a ajuns să fie şantajat cu imagini compromiţătoare de trei subalterni care în schimbul tăcerii, i-au cerut bani, dar şi funcţia de vicar.

Liviu Bran, avocatul fostului episcop: "S-au solicitat sume de bani. Sunt înregistrările dovada. Şantajul poate fi prin solicitare de bani sau alte interese. E foarte afectat. În condiţiile în care el este suspendat, ceilalţi arestaţi, biserica are parte de primul scandal din istorie de asemenea anvergură."

Corneliu Bârlădeanul, acum cunoscut sub numele din buletin - Corneliu Onila - a fost suspendat din funcţie în vara anului trecut când au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist - în prezent preot cu parohie în Vaslui.

Ionel Nechita, avocatul a doi dintre preoţi acuzaţi de şantaj: "Problemele care se pun acest dosar sunt legate de împrejurările în care ar fi fost ameninţat, de cine în concret, pentru ce i s-au solicitat bani şi care a fost acea presiunea psihică care a condus la temerea ce i-a modificat comportamentul ulterior."

Fostul episcop de Huşi a fost exilat la Mănăstirea Văratec, iar preoţii pe care îi acuză de şantaj se afla în continuare sub control judiciar.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cercetat pentru act sexual cu minori

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cercetat pentru act sexual cu minori

moldovean impuscat bistrita

Două angajate de la Spitalul din Bistrița i-ar fi furat cei 12.000 de € moldoveanului împușcat

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu conducerea BNR la Palatul Cotroceni

Copii evacuați dintr-o grădiniță din Mogoșoaia, din cauza unui incendiu la un panou electric

Istoricul Dinu Giurescu s-a stins din viață la 91 de ani

Schimbarea făcută azi-noapte de Tarom. Ce trebuie să știe pasagerii operatorului de stat

Accident cu 4 mașini în Capitală. Șoferii aruncă vina unul pe celălalt

cal rănit

Cai răniți de mașini de teren care participau la o cursă, în Bihor. Filmul incidentului macabru

Un clujean s-a predat singur poliției, fiind acuzat că ar fi acostat 2 eleve

Cioban, supărat pe un poliţist care nu lua mită: „Sunt oameni care nu poţi să trăieşti cu ei”

Piese pentru adolescenţi, la teatrele din Bucureşti. "S-au îmbrăcat în negru şi au început să facă pe ninja"

Scandal între rectori şi minister. Universitatea București, în grevă japoneză

Un bărbat din Bacău, supărat că fratele său nu-i dă calul, a dat foc satului