Fostul episcop al Huşilor susţine că s-a îmbolnăvit în urma scandalului sexual

Ultimul update: Vineri 13 Aprilie 2018 17:39
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2018 14:34
Categorie: Actualitate

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, pe numele său de mirean Corneliu Onilă, implicat într-un scandal sexual în urma căruia a fost suspendat din funcţie, a fost audiat, vineri, la Tribunalul Vaslui.

După aproximativ trei ore de audieri, Corneliu Onilă a refuzat să răspundă la întrebările ziariştilor. El a venit la proces însoţit de fratele său, care până la suspendarea lui din funcţie era angajat ca şofer la Episcopia Huşilor, precum şi de un fost consilier din cadrul episcopiei, relatează Agerpres.

Avocatul fostului episcop, Liviu Bran, a declarat că nu poate comenta foarte multe aspecte din proces, deoarece clientul său i-a cerut în mod expres acest lucru.

Cu toate acesta, apărătorul lui Onilă a precizat că imediat după izbucnirea scandalului, clientul său s-a îmbolnăvit. Avocatul a spus că nici acum fostul episcop nu îşi explică de ce a fost şantajat de cei trei preoţi, pe care care îi cunoaşte de când erau tineri, pe care i-a susţinut întotdeauna şi cu care a avut o bună colaborare.

Fostul episcop de Huşi este exilat la mănăstire, după ce au fost făcute publice înregistrări în care întreţinea relaţii intime cu un fost elev al seminarului teologic. Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului sexual care a cutremurat din temelii Biserica Ortodoxă anul trecut, fostul episcop de Huşi a răspuns întrebărilor judecătorilor timp de trei ore.

Clericul le-a explicat cum a ajuns să fie şantajat cu imagini compromiţătoare de trei subalterni care în schimbul tăcerii, i-au cerut bani, dar şi funcţia de vicar.

Liviu Bran, avocatul fostului episcop: "S-au solicitat sume de bani. Sunt înregistrările dovada. Şantajul poate fi prin solicitare de bani sau alte interese. E foarte afectat. În condiţiile în care el este suspendat, ceilalţi arestaţi, biserica are parte de primul scandal din istorie de asemenea anvergură."

Corneliu Bârlădeanul, acum cunoscut sub numele din buletin - Corneliu Onila - a fost suspendat din funcţie în vara anului trecut când au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist - în prezent preot cu parohie în Vaslui.

Ionel Nechita, avocatul a doi dintre preoţi acuzaţi de şantaj: "Problemele care se pun acest dosar sunt legate de împrejurările în care ar fi fost ameninţat, de cine în concret, pentru ce i s-au solicitat bani şi care a fost acea presiunea psihică care a condus la temerea ce i-a modificat comportamentul ulterior."

Fostul episcop de Huşi a fost exilat la Mănăstirea Văratec, iar preoţii pe care îi acuză de şantaj se afla în continuare sub control judiciar.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cercetat pentru act sexual cu minori

Fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, cercetat pentru act sexual cu minori

VIDEO PROTVPLUS.RO

poluare bicaz

Peste 100 de tone de deşeuri plutitoare, strânse din zona barajului Bicaz

Avioanele de luptă F16, cumpărate din Portugalia, cele mai apreciate la Ziua Aviației

S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru

Scandal pentru un sfert din teritoriul României. Guvernul a schimbat prin OUG cum este administrat

Legea care interzice radarele nesemnalizate. Reacția Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Gabriela Firea

Primăria Capitalei, precizări despre protestul diasporei anunțat pentru 10 august în Piața Victoriei

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei