Datoria de mama, mai presus de religie.Repudiata de biserica, maica Sebastiana si-a botezat gemenele


Ultimul update: Luni 20 August 2012 13:43
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2011 19:18
Categorie: Stiri actuale

Maica Sebastiana, fosta stareta alungata de la o manastire din Calarasi pentru ca a nascut gemene, si-a crestinat copilele cu ajutorul preotului din spital.

Fetele au nume de sfinte: Ana-Ecaterina si Maria- Nectaria, semn ca desi a incalcat regulile, mama lor iubeste in continuare biserica.

In tot acest timp, impresionati de aceasta poveste tulburatoare, nenumarati oameni au venit la maternitatea din Capitala si i-au lasat femeii flori, pachete cu mancare si daruri pentru bebelusi.

Calugarita care a devenit mama se reface lent dupa operatia de cezariana si inca nu poate alapta pentru ca este sub tratament. In vizita ii primeste doar pe cei apropiati, dar le-a multumit indirect tuturor celor ce i-au adus daruri si au incurajat-o.

Imediat ce va parasi spitalul, fosta maicuta va merge acasa la familia ei in Moldova. Desi initial ar fi vrut sa-si abandoneze fetele, acum doua zile s-a hotarat sa renunte la viata monahala si sa se dedice cresterii lor. Acasa, in judetul Neamt, oamenii au pareri impartite.

In varsta de 40 de ani, maica Sebastiana era de patru ani stareta la Tariceni. Se vorbeste chiar ca ar mai fi avut un copil cu ani in urma, dar toata lumea, inclusiv superiorii ei pe linie bisericeasca, se intreaba cine a lasat-o acum insarcinata.

Scrisoarea trimisa de maicuta, in care sustine ca tatal copiilor ei este un simplu mirean, nu i-a convins pe superiorii de la Episcopia Ialomitei, Sloboziei si Calarasilor. O comisie de preoti face in continuare cercetari pentru a stabili cine este barbatul care a avut o idila cu maica stareta.

Asadar, ipoteza conform careia calugarita s-a iubit cu un preot sau cu un calugar ramane in picioare.

Printre cei banuiti a fost si un calugar de la un schit din Amara, care a vizitat-o la maternitate imediat dupa nastere.

Episcopul Sloboziei si Calarasilor dezminte insa aceasta ipoteza.

"Preotul calugar despre care se spune ca ar fi tatal celor doua fetite a participat la o Sf. Liturghie la Episcopie. Noi l-am trimis la spital ca sa vorbeasca cu stareta, intrucat trebuie sa recunoastem ca si noi am fost socati la aflarea vestii",a declarat Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

Prea Sfintia Sa Vincentiu sustine ca stareta a facut foarte bine ca nu a renuntat la sarcina si promite ca o va ajuta sa se integreze in lume si sa-si creasca fetele. Drum de intoarcere, insa, in minastire nu exista.

VIDEO PROTVPLUS.RO