Premierul Florin Cîțu susține interzicerea cumulului pensie cu salariul de la stat

Dată publicare: 24-02-2021 18:12
Dată actualizare: 24-02-2021 18:57


Florin Cîțu susține interzicerea cumulului pensie cu salariul de la stat. E un proiect de lege „foarte bun”

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul este o măsură pozitivă, iar proiectul de pregătit de Ministerul Muncii este „foarte bun” a apreciat premierul Florin Cîțu.

 

Prim-ministrul a spus că i se pare normal că o persoană trebuie să aleagă dacă încasează de la stat pensia ori salariul.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, după şedinţa de Guvern, despre proiectul de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat şi a precizat: ”Este un proiect de lege pe care l-am discutat în Coaliţie. Am văzut draftul. (...) Va fi o dezbatere publică. Mi se pare un proiect de lege foarte bun”, potrivit news.ro.

Premierul consideră că este normal ca fiecare persoană să aleagă.

„Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun, am încercat şi anul trecut acest lucru. Mi se pare normal, în momentul în care ai ieşit la pensie, să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să fii angajat, atunci să renunţi la pensie”, a mai declarat Cîţu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat. Un pensionar va putea, în schimb, să cumuleze pensia cu un salariu câştigat lucrând în mediul privat.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO