Maşină a Poştei Române, atacată de hoţi în Constanţa. Au furat o singură piesă

Dată publicare: 24-02-2021 16:55
Dată actualizare: 24-02-2021 17:46


Hoţii de autoturisme nu mai au nicio frică şi atacă chiar şi maşinile Poștei Române. Una dintre autospeciale, parcată în faţa Gării Constanța, a rămas fără catalizator, o piesă care se vinde pe piaţa neagră cu cel puţin 500 de euro.

Poliţiştii recunosc că au mai multe plângeri asemănătoare. Componentele conţin metale preţioase cum ar fi platina.

Hoţii au acţionat în plină noapte. Duba de la Poşta Română era parcată în zona Gării din Constanța. Dimineaţă, când şoferul a ajuns la maşină, a observat câteva cabluri care atârnau, semn că ceva nu era în regulă. În scurt timp şi-a dat seama că maşina a fost atacată de hoţi. Indivizii au furat doar catalizatorul. Oamenii legii cred că au de a face cu o reţea, pentru că nu este singurul furt de acest gen.


Cristina Vasile – purtător de cuvânt IPJ Constanța: „În această dimineaţă poliţiştii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul ca persoane necunoscute ar fi sustras o piesă componentă de la o autoutilitară care se afla parcată pe raza municipiului Constanța. Aş vrea să precizez faptul că în urmă cu o săptămână, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul municipiului Constanța au identificat 3 persoane bănuite de comiterea unor astfel de fapte "


Șofer: „Şi mie tot de aici mi s-a furat, în ultima perioadă chiar mi-am pus întrebarea, zic, ba poate s-or fi potolit sau eu am parcat în altă parte, dar zona aceasta în general, deci trotuarul acesta, locul de parcare acolo, excelează hoţii. "

Mecanicii auto susţin ca piesele ţintite de hoţi au în interior metale preţioase printre care şi platină.


Nicușor Grăjdan - specialist auto: „În fiecare catalizator poţi găsi de la 2 la 10 gr de platină şi de aceea sunt foarte căutate, plus preţul foarte mare pe care îl au, între 50 şi 500€ , depinde de anul de fabricaţie. După 2015 încoace au început să pună cât mai puţină platină în catalizatoare de aia se fură la maşini puţin mai vechi. "

Unele tipuri de maşini au catalizatorul poziţionat în aşa fel încât să nu poată fi furat, este foarte greu accesibil, cum un tip de maşină care are catalizatorul fix în spatele motorului.

Poliţiştii anunţă că în tot municipiul Constanța vor fi organizate, zilnic, razii nocturne în toate cartierele din oraş.


VIDEO PROTVPLUS.RO