Firma care a făcut dezinsecția la liceul din Arad a folosit o substanță interzisă în România

Ultima actualizare: 22-01-2020 18:01

La Liceul German din Arad este în derulare o anchetă, după ce zeci de copii au ajuns la spital chiar în prima zi de şcoală, din cauza dezinsecţiei făcute în sala de curs.

Ministrul Sănătăţii a anunţat deja că şefa direcţiei de sănătate publică din Hunedoara a fost demisă în urma acestui scandal, iar firma care s-a ocupat de proceduri a fost amendată.

Cu 40.000 de lei a fost sancţionată firma, după ce s-a descoperit că a folosit un biocid care nu mai era permis în ţara noastră din primăvara anului trecut. În plus, una dintre celelalte substanţe a fost folosită în concentraţie prea mare.

Procedurile au fost făcute cu trei zile înainte de începerea şcolii şi se pare că nici spaţiile nu au fost ventilate corespunzător. 59 de copii au ajuns atunci la spital şi, timp de câteva zile, şcoala a rămas închisă.

După toate aceste incidente, ministrul Sănătăţii a anunţat că toate firmele care activează în domeniu vor fi reverificate. În plus, apar modificări pentru firmele care se înfiinţează acum: ele vor avea nevoie şi de avizul inspecţiei sanitare de stat, deşi în trecut nu se întâmplă aşa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO