Firicel din „Las Fierbinţi”, înapoi în satul natal. Proiectul organizat printre săteni


Ultimul update: Marti 30 Aprilie 2019 10:33
Data publicarii: Marti 30 Aprilie 2019 09:33
Categorie: Stiri actuale

A fost o seară deosebită pentru localnicii dintr-o comună din judeţul Gorj. Oamenii l-au avut în mijlocul lor pe actorul Toma Cuzin, nimeni altul decât Firicel din serialul Las Fierbinţi.

Crescut în satul în care a copilărit şi Constantin Brâncuşi, artistul a mers aici şi a prezentat în aer liber unul dintre filmele care i-au adus premii importante.

Cuzin Toma a venit în satul Peștișani - loc în care a copilărit - pentru proiecţia filmului Aferim. Pe scenă amenajată într-o poiană de la marginea localităii, actorul le-a dat consătenilor săi vestea că în curând aici va organiza un festival de film.

Pentru a realiza acest proiect, îndrăgitul actor a înfiinţat împreună cu un prieten o asociaţie care îi poartă numele.

"Stăteam de vorbă în parc amândoi cu copii şi îi zic, Teo, uite ce vreau eu, să mă duc la mine acasă la ţară, să pun un cearşaf şi să pun filmele astea cu care am cucerit lumea. Berlin, Cannes, sunt câteva filme care m-au dus peste tot. Iar el a zis, de ce să pui un cearşaf. Hai să facem un eveniment pentru oamenii tăi de acolo”, a spus Toma Cuzin. 

"Noi, discutând această idee, ne am gândit să mergem puţin şi în afara ţării pentru că şi acolo sunt foarte mulţi romani, mulţi copii plecaţi de aici", spune Teodor Gui, manager de proiect.

Localnicii din Peștișani au fost extrem de bucuroşi să îl revadă pe Cuzin Toma - copilul care a crescut pe un şantier din localitate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO