Filmul dispariției fetiței de 11 ani din Dâmbovița: chinuită şi omorâtă, în 30 de minute

23-09-2019 07:15


Apar amănunte tulburătoare în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița care a fost descoperită fără viață duminică, după trei zile de căutări. Se pare că biata copilă ar fi fost răpită de un cetățean străin, dusă pe un câmp și omorâtă.

Principalul suspect este un bărbat de 47 de ani din Olanda, susțin surse din anchetă. El apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localitatea Gura Șuții, la volanul unei mașini închiriate.

Înainte de găsirea cadavrului, individul a fost luat la întrebări de polițiști, fără să fie însă și reținut. Între timp ar fi părăsit România.

Povestea dureroasă ridică multe întrebări, inclusiv despre felul în care autoritățile au gestionat situația.

Potrivit procurorilor, care încearcă să refacă acest puzzle înfiorător, copila de 11 ani ar fi fost răpită de pe stradă, dusă pe un câmp, chinuită şi omorâtă. Totul s-ar fi întâmplat în nici jumătate de oră.

Mihai Dincă, prim-procuror al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa: ”La momentul în care familia a sesizat dispariţia copilului, cu certitudine copilul era deja decedat. Am ajuns la un autoturism cu principalul suspect, în condiţiile în care am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şutii a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute. Există un cetăţean străin care se afla în acest cerc de suspecţi."

Surse din anchetă spun că principalul suspect este un cetăţean olandez, care ar fi plecat din România după câteva ore după ce i-ar fi luat viața micuței. Poliţiştii l-au contactat pe individ, care le-a spus că era în trecere prin țara noastră.

Trupul Mihaelei a fost găsit duminică cu ajutorul elicopterului care a survolat o porţiune de pădure din Produlești - localitate aflată la nici şapte kilometri de Gura Șuții. Potrivit celor care au ajuns acolo, fetiţa prezenta urme de violenţă pe corp.

Sorin Păun, inspector şef IPJ Dâmboviţa: "A avut o folie, din cauza aceasta nu a putut fi văzută, a fost acoperită cu o folie de plastic şi prin trecerea elicopterului a fost dezvelit şi a fost găsit de cei care erau în căutare."

Mihaela a plecat de la şcoala din comună Gura Șuții vineri după- amiază. Este fetiţa cu pantaloni roz care apare în imaginile înregistrate de camera amplasată pe clădirea şcolii. Ulterior, copila a fost filmată de o altă cameră, când mai avea doar 300 de metri până acasă. Avea să fie ultima dovadă că era în viaţă.

Pentru găsirea ei au fost mobilizaţi poliţişti, jandarmi cu câini de urmă, lucrători ISU şi voluntari. Aceştia au folosit şi două drone.

Dacă va fi prins, cel vinovat de moartea fetiţei riscă să stea în spatele gratiilor până la 25 de ani.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO