Fetitele scoase in pielea goala in strada nu pleaca de langa mama lor. Cum se justifica autoritatile

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta din Zarnesti, unde o mama si-a scos fetitele in pielea goala in fata portii, a dus la un final deschis: i se acorda femeii o a doua sansa.

Educatie extrema in Romania: o mama si-a dezbracat fetitele la piele si le-a scos in strada. VIDEO

Altfel spus: daca pana la sfarsitul anului va recidiva, femeia va ramane fara copii. Legea, spun asistentii sociali, nu le permite sa-i decada din drepturi pe parinti doar pentru o "simpla pedeapsa".

In al doisprezecelea ceas, mama regreta ca si-a umilit fetitele.

Chiar daca in urma cu un an, femeia a vrut oficial sa-si lase copiii ca sa plece in Italia, asistentii afla abia acum ca in casa erau probleme.

Citește și
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

Pentru ca se certau des cu bunicul, parintilor li s-a oferit o locuinta sociala, unde sa stea cu cele patru fetite ale lor. Cea mai mare are 10 ani, mezina 3.

"Parintii nu pot fi decazuti din drepturi numai pentru faptul ca i-au pedepsit", a declarat Elisabeta Pidova, inspector Directia Sociala Primaria Zarnesti.

Pe de alta parte, imaginile rascolitoare cu fetitele alungate in pielea goala pe strada i-au facut pe multi romani sa marturiseasca traume similare.

"Nu ma pot opri din plans cand vad reportajul acesta, pentru ca imi amintesc ca acum 8 ani, la varsta de 9 ani, mi s-a intamplat si mie exact acelasi lucru", a scris Diana pe www.stirileprotv.ro.

"Eu si sora mea am patit la fel, pe la 8 - 10 ani. Acum am 43 si inca am aceasta trauma in suflet. Totul pentru ca plecasem de acasa si uitasem sa inchidem usa cu cheia", a postat altcineva un mesaj.

In cazul fetitelor din Zarnesti urmatoarele sase luni sunt decisive pentru felul in care isi vor petrece copilaria mai departe: in familie sau intr-un centru de plasament.

Cititi si:

Ea e fetita care a murit in piscina din Oradea. Imagini surprinse de un amator in momentul tragediei

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
Fetita nou-nascuta, abandonata in spitalul din Zarnesti
Fetita nou-nascuta, abandonata in spitalul din Zarnesti

Se spune ca in preajma Craciunului, oamenii sunt mai buni, mai intelegatori si, nu in ultimul rand, pusi pe fapte bune. Si totusi, o femeie a avut inima sa isi abandoneze pruncul, pe holurile spitalului din Zarnesti

Recomandări
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.

Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.