Fetitele scoase in pielea goala in strada nu pleaca de langa mama lor. Cum se justifica autoritatile

Ultima actualizare: 22-10-2012 01:12

Ancheta din Zarnesti, unde o mama si-a scos fetitele in pielea goala in fata portii, a dus la un final deschis: i se acorda femeii o a doua sansa.

Educatie extrema in Romania: o mama si-a dezbracat fetitele la piele si le-a scos in strada. VIDEO

Altfel spus: daca pana la sfarsitul anului va recidiva, femeia va ramane fara copii. Legea, spun asistentii sociali, nu le permite sa-i decada din drepturi pe parinti doar pentru o "simpla pedeapsa".

In al doisprezecelea ceas, mama regreta ca si-a umilit fetitele.

Chiar daca in urma cu un an, femeia a vrut oficial sa-si lase copiii ca sa plece in Italia, asistentii afla abia acum ca in casa erau probleme.

Pentru ca se certau des cu bunicul, parintilor li s-a oferit o locuinta sociala, unde sa stea cu cele patru fetite ale lor. Cea mai mare are 10 ani, mezina 3.

"Parintii nu pot fi decazuti din drepturi numai pentru faptul ca i-au pedepsit", a declarat Elisabeta Pidova, inspector Directia Sociala Primaria Zarnesti.

Pe de alta parte, imaginile rascolitoare cu fetitele alungate in pielea goala pe strada i-au facut pe multi romani sa marturiseasca traume similare.

"Nu ma pot opri din plans cand vad reportajul acesta, pentru ca imi amintesc ca acum 8 ani, la varsta de 9 ani, mi s-a intamplat si mie exact acelasi lucru", a scris Diana pe www.stirileprotv.ro.

"Eu si sora mea am patit la fel, pe la 8 - 10 ani. Acum am 43 si inca am aceasta trauma in suflet. Totul pentru ca plecasem de acasa si uitasem sa inchidem usa cu cheia", a postat altcineva un mesaj.

In cazul fetitelor din Zarnesti urmatoarele sase luni sunt decisive pentru felul in care isi vor petrece copilaria mai departe: in familie sau intr-un centru de plasament.

Cititi si:

Ea e fetita care a murit in piscina din Oradea. Imagini surprinse de un amator in momentul tragediei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO