Festivitati de Ziua Armatei, in Timisoara. Zeci de militari au mers cu tortele aprinse, prin centrul orasului

26-10-2016 08:09

Ziua armatei a fost sarbatorita si la Timisoara. Zeci de militari de la Brigada 18 Infanterie Banat au mers marti seara in pas de defilare, cu tortele aprinse, pe strazile din centrul orasului.

Cei mai fericiti au fost copiii, care i-au admirat pe soldati, iar adultii nu au ratat ocazia sa imortalizeze momentele.

Ceremonia a inceput de la catedrala din centrul orasului, unde Mitropolitul Banatului le-a tinut soldatilor o cuvantare in semn de recunostinta.

De aici, cei 54 de militari, au pornit cu tortele aprinse, intr-un mars pe mai multe strazi din oras. Trecatorii s-au oprit pret de cateva minute pentru a-i admira, iar altii li s-au alaturat.

 De pe margine, copii le-au facut zeci de poze.

In 25 octombrie 1944 Armata Romana a eliberat de sub ocupatie straina Transilvania de Nord, in urma Bataliei de la Carei. Ziua Armatei este sarbatorita din 1959.

locotenent colonel Daniel Parvu, Brigada 18 Infanterie Banat: "Retragerea cu torte este o ceremonie solemnain simbologia romaneasca si universala, torta este un simbol al renasterii, al reinvierii, dar si al victoriei. Practic acest mars reprezinta un mars simbolic al victoriei "


 


VIDEO PROTVPLUS.RO