Festivalul Vinului. Gluma lui Petre Daea referitoare la vinul preferat

Dată publicare: 23-09-2017 07:48
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


Vinul curge în pahare din belşug zilele acestea la Valea Călugărească, în Prahova.

Producătorii s-au adunat la un renumit festival de profil pentru a se mândri cu cele mai gustoase soiuri de struguri, dar şi cu licori felurite.

Printre tarabe şi-a făcut apariţia şi ministrul Agriculturii, care a fost asaltat de oamenii nemulţumiţi.

Vremurile în care fetele tinere, îmbrăcate în port popular, striveau strugurii cu picioarele goale, par să fi apus demult. Acum, producătorii de vinuri apelează la tehnologie.

Pentru a ajunge la un astfel de rezultat e nevoie însă de multă muncă. Şi cheltuielile sunt mari, spun oamenii.

Producător: "Investiţie în substanţe pentru că trebuiesc făcute stropirile, deci practic din primăvară până în toamna cheltuim. Nu putem să spunem că este o afacere, o ocupaţie."

La Festivalul Vinului, organizat la Valea Călugărească, unde şi-au dat întâlnire producătorii din zona, a ajuns şi ministrul Agriculturii. Iar gospodării s-au grăbit să-şi spună nemulţumirile.

Reporter: Ne puteţi spune ce vin preferaţi?
Petre Daea, Ministrul Agriculturii: Vinul roşu tot timpul.
Reporter: De ce?
Petre Daea, Ministrul Agriculturii: Să nu spun "daea" . În această zona s-a păstrat structura de soiuri, care dau consistentă economică şi de câştiguri."

Ion Marian, Director ICDVV Valea Călugărească: "Avem în gând să reluăm cercetările cum aceste soiuri se adaptează la soiurile climatice şi ne vom putea deosebi de vinurile din afară.Să spunem pentru această cercetare în jur de 250 de mii de lei."

Târgul îşi închide porţile duminica seara. Şi trebuie să ştiţi că producătorii vă aşteaptă cu felurite soiuri de vin, iar preţul unui litru porneşte de la şase lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO