Fenomene EXTREME in Romania. Explicatia meteorologilor pentru ce s-a intamplat in tara noastra in ultimele zile

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Natura a lovit din nou cu furie. 4 vijelii devastatoare, care seamana cu tornadele, s-au produs in ultimele zile pe teritoriul tarii noastre.

Ca intr-un film sinistru, oamenii au vazut cum grindina uriasa le avariaza masinile si distruge acoperisurile. Si astazi vremea va trece de la o extrema la alta - meteorologii anunta si furtuni, si canicula.

In multe zone, a plouat cu grindina. Cand au vazut ce pagube pot provoca bucatile de gheata transformate in proiectile, in Petrosani soferii si-au acoperit masinile cu paturi si cu ce au mai gasit prin casa.

Grindina a distrus si acoperisurile multor locuinte, dar si gradini.

Meteorologii spun ca, de duminica incoace, pe teritoriul tarii noastre s-au format 4 fenomene asemanatoare tornadelor. Vantul a batut si cu 100 de km pe ora si a format fuioare de vijelie.

In judetul Timis, tornada a intrat din Serbia, unde a fost surprinsa in fotografii. In Baia Mare, acoperisul unui internat a fost smuls ca o folie de aluminiu.

In Mures, s-au format doua asa-zise tornade atat de puternice incat au doborat cativa stalpi de electricitate. Alti 30 de stalpi din beton au fost maturati. Oamenii din 7 localitati au ramas fara curent electric.

Peste 300 de locuinte au ramas fara acoperisuri. Militarii le-au dat o mana de ajutor celor care au avut nevoie. Valoarea pagubelor se ridica la cateva sute de milioane de lei.

Nici previziunile pentru astazi nu sunt blande - meteorologii au anuntat canicula, iar spre seara instabilitate atmosferica in toata tara - sunt sanse sa ploua torential, cu tunete, fulgere si chiar grindina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO