Explozie grava intr-un bloc din Bacau. Un batran de 87 de ani a ajuns in stare grava la spital

Ultima actualizare: 14-11-2014 06:42

O grava explozie s-a produs, marti dimineata, intr-un bloc din Bacau. Deflagratia a avut loc intr-un apartament in care s-au acumulat gaze.

 Proprietarul, un batran de 87 de ani, a ajuns in stare grava la spital, cu arsuri pe aproape toata suprafata corpului.

Batranul locuieste la parterul blocului, de unde vecinii au auzit, la prima ora a diminetii de marti, un zgomot puternic. Oamenii s-au alarmat si au iesit in casa scarii unde l-au gasit pe batran cu hainele arse, plin de sange, cerand disperat ajutor.

Locatarii au sunat urgent la 112 si o ambulanta l-a transportat pe ranit la spital. Deflagratia nu a fost urmata de un incendiu, insa toata casa batranului a fost ravasita de suflul exploziei.

Batranul avea in casa si cateva pisici care au murit in urma incidentului.

Vecinii barbatului vorbesc despre o defectiune la reteaua de gaze si spun ca proprietarul casei facuse in repetate randuri reclamatii in acest sens.

Imediat dupa deflagratie, o ambulanta l-a transportat pe batran la spital, iar medicii au decis sa-l opereze de urgenta. Starea lui este in continuare extrem de grava.

“Acumularea de gaze a produs o victima, proprietarul care are 65% arsuri de gradul 2 si 3. Am gasit urmele unei deflagratii in urma unor acumulari de gaze cel mai probabil sursa fiind aragazul”, a declarat Alexandru Balica, reprezentant ISU Bacau.

O echipa a furnizorului de gaze cerceteaza acum eventuale scurgeri din retea care ar fi provocat explozia.

Discutie reporter-Dumitru Toader, locatar:

Locatar: "-S-a auzit zgomot si pe nea Stelica l-a luat salvarea. Era ars la picioare”
Reporter: “-Locuia singur?" 
Locatar: “-Singur, singur. Spune ca el s-ar fi sculat si ar fi vrut sa aprinda aragazul si a bufnit"

Vecinii spun ca batranul ar fi facut mai multe reclamatii in acest sens si din acest motiv instalatia lui ar fi fost sigilata. Ceilalti locatari din bloc presupun ca batranul ar fi umblat la sistemul de alimentare cu gaze.

Discutie reporter-Anisoara Alexa, locatar:

Locatar: "-El avea oprit gazele pentru ca era defect si el a dat drumul la gaze”
Reporter: “-Stia ca are un defect si totusi a dat drumul?" 
Locatar: “-Da, nu trebuia sa dea drumul la gaze"

Pisicile pe care batranul le adapostise in casa lui au murit in urma deflagratiei.

"Era iubitor de animale. Le aducea asternut din ala scump si mancare, le cumpara carne", spune Mircea Iacob, prietenul victimei.

Pentru ca starea ranitului era critica, pacientul urma sa fie transportat pe calea aerului in Bucuresti. Dar pentru ca ceata persista in zona Bacaului, cursa a fost deocamdata amanata.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO