Cand se vor intoarce acasa oamenii evacuati dupa ce soseaua a luat-o la vale la Eroilor. Tensiuni intre primar si constructor

Ultimul update: Sambata 26 Decembrie 2015 08:58
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2015 18:34
Categorie: Actualitate

Istoria recenta ne-a invatat ca in Romania lucrarile nu sunt incheiate niciodata la termen. Asa se va intampla si cu reparatiile din zona Eroilor, la doi pasi de Palatul Cotroceni, unde soseaua a luat-o la vale, din cauza sapaturilor de la metrou.

Initial, oamenii evacuati din doua imobile aflate in pericol stiau ca se pot intoarce acasa pe 15 ianuarie, dar miercuri a fost avansata o noua data: 22 martie. Decizia a fost anuntata la un comandament pentru situatii de urgenta.

Intr-un registru tensionat s-au incadrat discutiile purtate miercuri intre primarul interimar al capitalei si reprezentantul constructorului Astaldi. Iar la sfarsitul sedintei, vestile nu au fost bune pentru cei 14 oameni evacuati din case, cand asfaltul din zona a inceput sa se lase.

Intial responsabilii au anuntat ca zona va fi sigura, deschisa circulatiei si redata oamenilor care stau aici in 30 de zile, adica la 15 ianuarie. termenul a fost insa dat uitarii si a fost avansat pana in primavara. Constructorul motiveaza prin faptul ca are nevoie de un nou studiu geotehnic, adica cel care arata toate caracteristicile solului.

ASTALDI anunta ca "Au inceput lucrarile pregatitoare in vederea realizarii de piloti forati. Pilotii se realizeaza atat vertical, cat si inclinati, pozitionati pentru consolidarea perimetrului casei de pe Bulevardul Eroii Sanitari, nr. 55 si in zona canalului colector avariat."

Reprezentantii primariei cer insa ca lucrarile sa se incheie la jumatatea lunii ianuarie. In caz contrar, spun ei, constructorul va fi penalizat pentru fiecare zi de intarziere.
 

Primele imagini cu ravagiile facute in subteran de
Primele imagini cu ravagiile facute in subteran de "Varvara". Cum au fost afectate Spitalul Universitar si Palatul Cotroceni
VIDEO PROTVPLUS.RO
Robert Gavrilescu
Gorjean obligat de ANAF să aleagă între pensia de handicap și banii câștigati la nunți
Arena Națională se închide pentru câteva luni. Firea: „Care e vina mea?”
”Revoluția traficului”: Bucureștiul mai are ”doar” 2 locuri până va deveni cel mai aglomerat oraș din lume
Protest față de defrișări. "În centrul României va apărea un mare deşert"
CE avertizează România că ar putea comite un abuz cu GDPR în cazul RISE Project
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia la fabrica de armament din Cugir
trecere de pietoni
Pietonii nu sunt în siguranță pe ”treceri” când traversează. Accident grav în Constanța
Ce spun psihologii despre atacul de la Brăila. "Astfel de lucruri se pot repeta oricând"
Monumentul drag românilor care va fi aici și peste o sută de ani
Brad uriaş de Crăciun, târât pe străzile din Lugoj. De unde a fost tăiat
Accident urmat de un incendiu, pe un drum din Agigea. Cum se simte șoferul
Legea offshore a fost promulgată de preşedinte. Ce prevede forma finală