EUROVISION 2013. Mihai Traistariu, despre prestatia lui Cezar Ouatu: "A cantat impecabil"

Mihai Traistariu

Mihai Traistariu a declarat duminica, pentru MEDIAFAX, ca Cezar Ouatu a reprezentat Romania cu cinste in finala Eurovision, a cantat impecabil si ar fi meritat unul din primele zece locuri in clasament.

"Mi s-a parut perfect. Eu nu am ce sa-i reprosez lui Cezar. El a cantat impecabil, fara greseala. El este si asa un profesionalist. Spectacolul lui a existat, nu a fost zero si nu putem sa spunem ca nu a venit cu show. El s-a prezentat la maxim, s-a pregatit.

Mie imi place ca s-a preocupat si se cunoaste, deci nu s-a dus la plesneala cum s-au dus artistii de anul trecut sau din anii trecuti, adica s-au dus si ei sa fie prezenti pe scena.

El chiar s-a preocupat. Mantia aia pe mine nu m-a deranjat deloc. Se vedea ca nu e rochie, se vedea ca e o mantie de imparat, de Dracula, cu tinte, cu diamante.

Chiar si-a dat interesul. Si echipa televiziunii si-a dat interesul. Mie mi-a placut momentul lui. Locul 13 nu e un loc rau, din 39 de tari sa ajungi in prima treime eu zic ca e ok", a spus Mihai Traistariu.

Citește și
Cezar Ouatu
EUROVISION 2013 FINALA. Pe ce loc a terminat Cezar Ouatu si ce tari ne-au acordat puncte
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

El a precizat ca la Eurovision "mai sunt si locurile politice" si "tarile care se voteaza unele pe altele". "La noi vad ca anul asta a lipsit cu desavarsire ajutorul moldovenilor, iar Spania si Italia nu ne-au dat nimic. Nu ma asteptam", a mai spus Traistariu.

"Categoric merita unul din primele zece locuri, dar Eurovisionul e foarte ciudat, nu mai conteaza nici vocea. Imi amintesc ca atunci cand a fost Elena Gheorghe a cantat perfect. Eu nu am vazut greseala la ea si cu toate astea a luat locul 20. Deci nu tine numai de cantat, trebuie sa placi in alea trei minute.

Mai este si juriul, acolo poate fi putin manipulata treaba, dar o tara intreaga care da sms nu prea poti ... El a primit voturi de la multe tarisoare, au fost si multe de 0, asa e la Eurovision. Locul 13 nu e rau. In niciun caz nu s-a facut de ras, a reprezentat tara cu cinste. Acuma mai tine si de trend. Piesa lui nu-i foarte moderna si aici a avut un minus. E o piesa mai clasica, nu s-a incadrat in tiparul de acum. Dar ea e construita foarte bine, are si un refren care se retine", a spus Traistariu.

In ceea ce o priveste pe Emmelie de Forest din Danemarca, care a castigat Eurovision 2013 cu piesa "Only Teardrops", Mihai Traistariu spune ca nu i s-a parut spectaculoasa.

"Eu am vazut ca de o luna era pe primul loc in sondajele pe internet si la casele de pariuri si chiar m-am minunat asa ca nu mi s-a parut spectaculoasa, dar probabil simplitatea fetei a contat.

Are niste inflexiuni gen Shakira, a furat putin de acolo, si refrenul foarte usor si probabil se prefera piesele astea simple, cu refren. Plus ca se mai intampla un paradox, cand milioane de oameni pariaza la casele de pariuri, dau bani, inevitabil voteaza si la concurs si automat dau si alea 20 de sms-uri de pe un telefon.

Aia care au pariat, au si votat, nu stiu daca credeau ei la maxim in Danemarca dar au vrut sa castige niste bani si cred ca si voturilea alea au contat", a mai spus Mihai Traistariu.

Din perspectiva lui Traistariu, cel mai bun show din finala Eurovision 2013 a fost cel al reprezentantului Azerbaidjanului, Farid Mammadov, care s-a situat pe pozitia a doua in clasamentul final, cu 234 de puncte.

"Cel mai bun show a fost al Azerbaidjanului, cubul ala de sticla, umbra lui, ceva inedit si simplu, dar foarte spectaculos. Mi-a placut Ucraina ca voce mult si ca spectacol.

Si Belgia mi-a placut. Mi-a parut foarte rau de Anglia si de Bonnie Tyler, care este o legenda. Mi-a fost asa mila de ea ca la cariera mondiala si la ce hituri are este pacat ca tineretul si lumea de azi nu mai dau un vot pentru ce a facut.

Anouk (reprezentanta Olandei, situata pe locul al noualea n.r.) la fel, putea si ea sa iasa mai in fata. Amandoua mi-au placut foarte mult (...) Dar iata ca lumea nu mai vrea vedete. Si in anul meu, in 2006, am concurat cu trupa Las Ketchup, celebra pentru melodia 'Aserejé', si ma gandeam ca o sa castige, dar au luat locul 20 pentru Spania", a mai spus Traistariu.

In ceea ce priveste prestatia reprezentantei Republicii Moldova, Aliona Moon, Mihai Traistariu spune ca i-a placut foarte mult.

"Daca ar fi cantat in engleza parerea mea e ca ar fi luat un loc mai bun, pentru ca piesa e foarte frumoasa si vocea ei e frumoasa. Ea de-abia acum s-a lansat in Moldova. A fost la un concurs de talente, acolo s-a remarcat", a mai spus Traistariu.

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Malmö Arena (Suedia), in timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a castigat competitia.

Astfel, editia din 2014 a concursului Eurovision se va desfasura in Danemarca, dupa ce Emmelie de Forest a castigat competitia din acest an cu piesa "Only Teardrops", care a obtinut un total de 281 de puncte.

Pe urmatoarele doua locuri in clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, si Ucraina, cu 214 puncte.

Reprezentantul Romaniei, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur), a obtinut un total de 65 de puncte. Cezar nu a primit de la nicio tara punctajul maxim de 12 puncte, in timp ce cate 10 puncte au fost acordate reprezentantului Romaniei de catre Republica Moldova si Grecia.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte reprezentantei Republicii Moldova, 10 puncte - Azerbaidjan si 8 puncte - Norvegia.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la editia din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesa in limba romana - "O mie" - , s-a clasat pe locul al 11-lea, obtinand 71 de puncte.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Cezar, dupa finala Eurovision:
Cezar, dupa finala Eurovision: "Eu, profesional si personal, ma simt implinit"

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, care s-a clasat pe locul al 13-lea in finala care a avut loc sambata la Malmo, a declarat ca se simte implinit.

EUROVISION 2013 FINALA. Pe ce loc a terminat Cezar Ouatu si ce tari ne-au acordat puncte
EUROVISION 2013 FINALA. Pe ce loc a terminat Cezar Ouatu si ce tari ne-au acordat puncte

CEZAR OUATU - FINALA EUROVISION 2013. Cezar Ouatu a reprezentat Romania in FINALA EUROVISION 2013, care a avut loc sambata, si a terminat pe locul 13, cu 65 de puncte. Nicio tara nu a acordat Romaniei 12 puncte.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.