Europarlamentar: Situația statului de drept din România ar putea fi discutată luni în PE


Ultimul update: Joi 11 Aprilie 2019 11:45
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2019 11:40
Categorie: Stiri actuale
Viorica Dăncilă, Parlamentul European

Parlamentul European ar putea dezbate, luni, situația statului de drept din România, în ședința plenară de la Strasbourg.

Într-o postare pe Twitter, europarlamentarul Cristian Preda preciza miercuri seară că a propus ca situația statului de drept din România să fie discutată în ultima sesiune a PE.

„Am propus ca situația statului de drept din România să fie discutată în ultima sesiune a PE din această legislatură. PPE și Verzii susțin inițiativa”, a precizat europarlamentarul.

În 8 aprilie, într-o postare pe Facebook, el precizase:

„Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința fracțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace. Dezbaterea și votul vor avea loc în cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg intre 15 și 18 aprilie.”

Pentru moment, pe agenda oficială de pe site-ul Parlamentului European nu apare programată o astfel de dezbatere pentru luni, 15 aprilie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO