Epidemiologul șef al R.Moldova și-a dat demisia după ce a spus despre Covid că ”a luat viața celor care și așa erau o povară”

Ultima actualizare: 08-09-2020 15:39
Epidemiologul șef al R.Moldova și-a dat demisia după ce a spus despre Covid că ”a luat viața celor care și așa erau o povară”
Pro TV

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova a demisionat după ce a afirmat că ”în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.

 

Nicolae Furtună, șeful ANSP din R.Moldova, a fost convocat marți la guvern de premierul Ion Chicu, iar în cadrul ședinței și-a anunțat demisia.

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o şedinţă pe directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia. Ion Chicu şi-a exprimat regretul profund pentru declaraţiile lansate recent în spaţiul public de către ex-conducătorul ANSP”, anunţă Guvernul de la Chişinău într-un comunicat.

Nicolae Furtună a declarat luni într-o emisiune televizată că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi.

 

”Expresia a fost înțeleasă eronat”

 

„Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, a afirmat el.

Furtună a explicat marţi într-un briefing de presă că „expresia a fost înţeleasă eronat” şi că în domeniul medicinei termenul „povară” are altă conotaţie decât cea folosită în societate.

Acesta şi-a cerut scuze de la cei care au înţeles greşit spusele sale.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO